02 / 05 / 2024

Baymak ilk 6 ayda yüzde 17 büyüdü!

Baymak ilk 6 ayda yüzde 17 büyüdü!

Isıtma soğutma sektörünün öncüsü Baymak 2016’nın ilk 6 ayını bir önceki yılın aynı dönemine göre ciroda yüzde 17 büyüme ile tamamladı.



Isıtma soğutma sektörünün öncüsü Baymak, son 3 yıldır devam eden hızlı büyümesini 2016’nın ilk yarısında da sürdürdü. Bir önceki döneme göre ciroda yüzde 17 büyüme yakalayan Baymak yılsonuna kadar 10 Milyon TL yatırım gerçekleştirecek.


2016 yılı ilk yarı sonuçlarını değerlendiren Baymak Genel Müdürü Ender Çolak bu büyümenin BDR Thermea grup şirketleri arasında en yüksek orana ulaştığını söyleyerek “Yılsonunda hedeflenen %15 büyüme rakamının da çok rahat geçileceğini görüyoruz” dedi.


TÜRKİYE’YE GÜVENİMİZ TAM, YATIRIMLAR TAM GAZ DEVAM EDECEK


Baymak’ın ana hissedarı ve Avrupa’nın sektöründe lideri Hollandalı BDR Thermea’nın Türkiye ekonomisine güveninin tam olduğunun altını çizen Ender Çolak, “Türkiye’ye olan güvenden dolayı yatırımlarımızı bu yılın kalan döneminde ve önümüzdeki yıl da artırarak devam ettireceğiz. Bu yılın kalan son 4 ayında toplam 10 milyon TL daha yatırım yapacağız. Bu 10 milyon TL’lik yatırım içinde yeni nesil merkezi sistem yoğuşmalı kazanlar da var. 2017 yılı içinde düşündüğümüz yatırım tutarı yaklaşık 40 milyon TL olacak” diye konuştu.


EYLÜLDE HIZIMIZI ARTIRACAĞIZ


Eylül ayında çalışmalarına hız kazandıracak Baymak’ta İzmir’den Diyarbakır’a kadar 10 yeni Orange Store mağazası da hizmete girecek. Modern bir altyapıyla hizmet veren yetkili servisleriyle satış öncesi ve sonrasında en yüksek kaliteyi hedefleyen Baymak, ülke genelinde her noktaya ulaşmak için de depo yapısını da güçlendiriyor. Eylül ayı sonuna kadar Samsun, Ankara, İzmir, Mersin, Diyarbakır ve Erzurum’da 6 depo açılışlarını tamamlayacaklarını dile getiren Ender Çolak, bu yapılanmayla ülkenin her yanına en hızlı şekilde ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.


EKONOMİ YÖNETİMİNİN BES KARARINI DESTEKLİYORUZ


Çalışalar için zorunlu hale getirilen Bireysel Emeklilik Sistemi katılımını da desteklediklerini dile getiren Ender Çolak “Özel sektörde BES’in önemini fark eden ilk şirketlerden biri olarak Nisan 2015’de hayata geçirdiğimiz BES Projemizle gurur duyuyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki bayi ve tesisatçılarımızın ilk kez BES hesaplarını açarak geleceğe yatırım yapmalarını sağladık. Bugün Baymak ailesinde sayısı 2 Bine dayanan BES üyesi bulunuyor 2017 sonunda bu rakamın 10 Bine ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.


İHRACATTA DA BÜYÜYORUZ


Sektörde ihracat rakamlarının %3,5 oranında gerilediği bir dönemde Baymak’ın ihracat rakamlarında yaşanan %3’lük artışın da altını çizen Baymak Genel Müdürü Çolak, büyüyen ihracat oranlarında Çin’in ardından son 3 ayda Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan ve Ukrayna’ya gerçekleştirilen kombi satışlarının da etkisi olduğunu sözlerine ekledi.


Geri Dön