03 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar'a İnşaat Mühendisleri Odası'ndan soruşturma!

Erdoğan Bayraktar'a İnşaat Mühendisleri Odası'ndan soruşturma!

İnşaat Mühendisleri Odası İMO, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında disiplin soruşturma açtığını açıkladı.TMMOB'un yetkilerini kısıtlayan yasa değişikliği ve Gezi Parkı olayları değerlendirdiği belirtildi...




İMO açıklamasında, Oda Yönetim Kurulu'nun 13 Temmuz 2013 tarihinde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirerek, TMMOB'un yetkilerini kısıtlayan yasa değişikliği ve Gezi Parkı olayları değerlendirdiği belirtildi. Açıklamada "Gezi Parkı olayları ve 3194 sayılı İmar Kanunu'ndaki değişiklerle TMMOB'un bir gece yarısı operasyonuyla cezalandırılmak istenmesi nedeniyle Odamız üyesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında soruşturma açılmasına karar vermiştir" denildi. Açıklamada şu görüşlere yer verdi; "Mesleki denetimlerin, meslek odalarının meslektaşlarının faaliyetlerini denetlemesinin, kamu güvenliği ve güvenli yapı üretimi bağlamında olumlu sonuçlar doğurduğu bilinmektedir. 


Türkiye bir deprem ülkesidir; depreme dayanıklı, nitelikli yapı üretilmesi vatandaşların talebi olduğu gibi meslektaşlarımızın da görevidir. Bu yasal düzenleme ile haksız rekabet derinleşecek, imzacı veya sahte mühendisler çoğalacak, etüd ve proje hizmetlerini maliyet artışı olarak değerlendiren ve kar hırsıyla her türlü denetimden imtina eden vasıfsız müteahhitlerin önü açılacaktır." 



Geri Dön