28 / 04 / 2024

Bayram fırsatçıları hortladı! Soygun yola çıkmadan başlıyor

Bayram fırsatçıları hortladı! Soygun yola çıkmadan başlıyor

Bayramı fırsat bilen dinlenme tesisleri ve otoban restoranları menü fiyatlarını yüzde 30-40 yükseltti. Tuvalet ücretlerine zam geldi. Vatandaşlar sosyal medyada “Tatil soygunu yolda başladı” paylaşımlarını yaptı.



Bayram tatili için yola çıkan milyonlarca vatandaş dinlenme tesisleri ve yol kenarlarındaki restoranların menü fiyatlarını görünce şaşkına çevirdi.

Sosyal medyada gündem olan konu ‘Soygun yolda başlıyor’ yorumlarına sebebiyet verdi. Normal şartlarda şehir içi veya AVM’de bulunan bir restoran zincirinin menü fiyatı ile otoban kenarında yer alan aynı restoranın menü fiyatları arasında yüzde 30-40 fark olduğu öğrenildi. Bayramı fırsat bilen dinlenme tesisleri ve restoranların fiyatları artırdığı öne sürüldü. Yapılan paylaşımlarda aynı yolda yer alan dinlenme tesisleri ve restoranlardaki fiyatların geçen aya göre artırıldığı ve bunun bayram dönemine özellikle denk getirildiği belirtildi.

Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli'nin haberine göre; fiyatlardaki artışın dönemsel olduğu belirtilirken, ünlü bir köftecide bir porsiyon köfte, salata ve içeceğin 190 TL olduğu ifade edildi. Yine başka bir dinlenme tesisinde bir porsiyon böreğin 60 TL, çayın 15 TL ve kahvenin 25 TL olduğu konusunda şikâyetler geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön