17 / 07 / 2024

Bayram ikramiyesi zamlanacak mı, kaç TL olacak? İşte son dakika gelişmeleri!

Bayram ikramiyesi zamlanacak mı, kaç TL olacak? İşte son dakika gelişmeleri!

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala emekli vatandaşlara ödenen bayram ikramiyeleri yeniden gündem oldu. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi ödenen ikramiye ödemelerinin tarihi ve miktarı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Fakat şimdilik bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Konuya ilişkin açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Bayram ikramiyeleri SSK, Bağkur ve emekli sandığından emekli olanlara yılda 2 defa ödenirken, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödemeler yapılıyor.

Bu sene Ramazan Bayramı'nın ilk günü 21 Nisan Cuma gününe denk gelmektedir. Bayram ikramiyelerinin en erken bu tarihten bir hafta önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

#resim3>

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

EYT düzenlemesinin tamamlanmasıyla 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması bekleniyor.

EYT yasasının Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından erken emeklilik başvurularının başlayacağını ve ilk maaş ödemelerinin nisanda alınabileceğini söyledi.

Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihine denk geldiğinden bayram ikramiyelerinin hesaplara en erken nisanın ikinci haftası aktarılması bekleniyor. Bu durumda EYT'li vatandaşlar bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

BİM’de Vernel Max 49,50 TL’ye, yüz bakım kremi 32,50 TL’ye, şampuan ve saç krem seti 75 TL’ye çakıldı! 7 Mart 2023...

Aile Bakanlığının yeni destek ödemesi belli oldu! Bakan Yanık resmen açıkladı! Başvuran parasını hemen alacak!

Emeklilerin yeni maaş çizelgesi belli oldu! Hemen bakın!


Geri Dön