19 / 05 / 2024

Bayram öncesi büyük zam! Uçak ve otobüs biletleri fırladı

Bayram öncesi büyük zam! Uçak ve otobüs biletleri fırladı

Bayram öncesi kara ve haya yolu ulaşımına yüzde 40-50 arası zam geldi. İşte tüm detaylar...



BİR GÜN ARAYLA FİYAT DEĞİŞİMİ
Habertürk'te yer alan habere göre; karayolu ulaşımında, bayram öncesi ve bayram haftası arasında fiyatlar yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdi. İstanbul Otogarı'ndan İzmir'e yapılacak bir otobüs yolculuğunun 13 Nisan Perşembe günü 350 TL olduğu, bayram haftasının başlayacağı 14 Nisan Cuma günü aynı firmanın bilet fiyatının ise 500 TL'ye çıktığı görüldü. Aynı otobüs biletinde bir gün arayla yüzde 40'ın üzerinde fiyat değişimi yaşandığı dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan yapılacak yolculukta mesafe arttıkça 1 günlük zam oranının da arttığı kaydedildi. 13 Nisan Perşembe günü İstanbul Otogarı'ndan Bodrum'a yapılacak bir otobüs yolcuğunun 450 TL kadar tuttuğu görülürken, 14 Nisan günü ise bu bilete yüzde 66 kadar zam geldiği ve bilet fiyatının 750 TL'ye çıktığı anlaşıldı. Söz konusu fiyatların ve 1 günlük fiyat değişimlerinin pek çok firmada benzerlik gösterdiği de aktarıldı.

AKARYAKIT FİYATLARI HEMEN HEMEN AYNI KALDI
Otobüs bilet fiyatları konusunda akaryakıt maliyetinin büyük rol oynadığı biliniyor. Ancak haberde, motorin fiyatlarının son 1 aylık değişimine bakıldığı zaman litre başına fiyatların hemen hemen aynı kaldığının görüldüğü ifade edildi. Verilere göre ise, 1 ay öncesinde yani 14 Mart'ta litre fiyatı 21.63 TL olan motorinin ay içerisinde 19.66 TL'ye kadar ucuzladığı, 11 Nisan itibarıyla da 21.1 TL'ye çıktığı vurgulandı. Son 1 ayda motorin fiyatında 50 kuruşluk bir azalış olduğu kaydedilirken fiyat artışlarının akaryakıt maliyeti kaynaklı olmayabileceğine işaret edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön