18 / 05 / 2024

Bayram tatili 9 güne uzayınca turizmde hareketlilik başladı

Bayram tatili 9 güne uzayınca turizmde hareketlilik başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinesi ile yaptığı ilk toplantının ardından aldığı kararları açıkladı. Erdoğan, kararlarını açıklarken Kurban Bayramı öncesi iki günün de idari izin ilan edilmesi ile beraber tatilin 9 olacağını söyledi. Bunun üzerine turizm sektöründe hareketlilik başladı.



REZERVASYONLAR YÜZDE 121 ARTTI

Yurt dışında da okulların tatil olması ve Türkiye’de havaların ısınması ile beraber yabancı turistlerin rezervasyonlarını artırdığını ifade eden Başkan Şebnem Akman Balta, “Rezervasyonlar yüzde 121 oranında arttı. Bunun yanı sıra, Şampiyonlar Ligi final maçı ve Johny Deep’in Türkiye’ye gelmesi, rock konserleri ve pek çok küresel ekonomi üzerine oluşturulan kongreler ve toplantılar sebebiyle İstanbul, dünya için bir çekim merkezi oldu” şeklinde konuştu.

<#resim3 >

KURUN ARTMASI YERLİ TURİSTİ ZORLUYOR

Yabancı turistin Antalya’ya ilgisinin sürdüğüne vurgu yapan Şebnem Akman Balta, “Antalya’da yüksek sezonun başlamasıyla beraber rezervasyon yoğunluğu var. Euro ve dolardaki yükselişte yabancı turist ve sağlık turisti için Türkiye’yi cazibe merkezi yapıyor. Yerli turist bakımından euro ve dolar paritesi yüksekliği rezervasyon yapmalarını negatif etkiliyor” dedi.

Erken emeklilik için 10 yıl sigortalı olmak yetiyor! İşte detaylar belli oldu!

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası’ndan hangi yönde karar çıkacak?

Bitcoin kayıplarının tamamını geri almayı başardı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön