13 / 05 / 2024

Bayram'da araç kiralamak isteyenler dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!

Bayram'da araç kiralamak isteyenler dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!

Ramazan bayramının yaklaşması ile beraber ailesiyle şehir dışına çıkmak yada ziyaretlere gitmek için araç kiralamak isteyenler için Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri konusunda uyardı.



“KAPORA ALIYORLAR YA DA SENET İMZALATIYORLAR”

Tüketici Konfederasyonu'nda başkan olan Aydın Ağaoğlu, kurumsal araç şirketlerine ait Web sitelerine benzer, sahte araç kiralama sitelerine dikkat edilmesi gerektiği hususunu vurgulayarak, “Araç kiralama dolandırıcılarının tuzağına düşmeyin. Önümüz bayram, talep yükseldi herkes otomobil kiralamak istiyor. İşte bu noktada tüketiciler umumiyetle internet ortamında yaptıkları aramada ucuz ücretli otomobil gördükleri zaman bunu kiralamak istiyorlar. Bu bağlamda iki tür mağduriyet söz konusu oluyor” dedi.

Başkan Ağaoğlu dolandırıcıların yönetimini şu sözlerle açıkladı:

“Birinci yol ile kullanıcı dolandırılıyor, kiralayacağı araç resimlerle kendisine cazip gösterilip kapora isteniyor. Vatandaş kaporayı verdikten sonra karşı taraf kapı duvar telefonuna da mani oluyor, erişmek mümkün olmuyor.

Bayram da araç kiralamak isteyenler dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!

“BİRÇOK ARKADAŞIN EVİNE MAAŞLARINA HACİZ GELDİ”

Araç kiralama şirketi vesilesi ile kendisinin haberi olmadan senet imzalattırıldığını iddia eden Neşet Yılmaz ise,  2017 senesinde Başakşehir’de bulunan bir yerden araç kiraladım. Bu aracı kiralamamın sebebi de o dönem aracımı sattığım içindi. İki günlüğüne bir araç kiraladım. Bu aracın bedeli 300 TL idi. Banka üstünden havale ettim ve faturasını da aldım. Bir araç kiralama işi olarak işimiz bitti kendileriyle. 2022 senesinin Ekim veya Kasım ayında bir tebligat geldi. Bu firmayla alakalı haciz olacağı söylendi” dedi.

Piyasada talep arttı! Şeker fiyatları zirveyi gördü

EYT’den yararlanamayanlar uzman isim açıkladı! 3600 prim günü ile kısmi emeklilik formülü! Hemen bakın!

Bayram öncesi ayçiçek yağında bomba indirim! Kampanyayı duyan o markete akın etti!

Geri Dön