15 / 05 / 2024

Bayramdan önce zam müjdesi geldi! Çalışanların maaşlarına yüzde 85 zam!

Bayramdan önce zam müjdesi geldi! Çalışanların maaşlarına yüzde 85 zam!

Ramazan Bayramı öncesinde zam müjdesi geldi. Çalışanların maaşlarına yüzde 85 zam uygulanacak. İşte detaylar!



Ramazan Bayramının idrak edilmesine az bir süre kala belediyelerden müjdeli haberlerde üst üste geliyor. Böyle bir haber de Tunceli Belediyesinden geldi. Tunceli Belediyesi 63 çalışanının maaşlarına yüzde 85 oranında zam yapıldığını açıkladı. Belediyede sözleşmeli çalışan vatandaşların çalışma saatlerinin de düşürülmesine dair çalışmalar da son sürat devam ediyor

YÜZDE 85 ZAM!

Tunceli Belediyesiyle DİSK’e bağlı olan Genel İş Sendikası arasında imzalanmış olan Toplu sözleşme ile 63 çalışanın maaşlarında yüzde 85 oranında zamma gidildi. İmzalanan sözleşme çerçevesinde çalışanların çalışma saatlerinde de değişiklik yapıldığı duyuruldu. Çalışanların çalışma sürelerinde daha önce 7 sonra ise 6 saate düşürülecek.

Tunceli Belediyesiyle DİSK’e bağlı bulunan Genel İş Sendikası arasında imzalanmış olan Toplu sözleşme ile birlikte 63 kadrolu çalışan vatandaşların maaşına yüzde 85 oranında zam uygulandı. Sözleşme bağlamında 8 saat olarak belirlenmiş olan çalışma süresinin ise ağustos ayı ile beraber kademeli olarak 7 saate düşürüleceği de belirtildi. Toplu sözleşme hakkında yapılan açıklamalarda şu hususa değindi; Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, personele verilen maaşların yeterli olmaması halinde çalışmalarında verimli olmayacağını vurguladı.

ÇALIŞANIN ENERJİSİ VE MOTİVASYONU OLMALI!

Çalışma süresinin 8 ile 7 saatten fazla olmasının verimli olmadığına dair değinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, çalışanların yorulduğu ve aynı şekilde enerjisinin de kalmadığını belirtti. Bu durumun halka hizmet etmenin yolu olduğunu söyleyen Maçoğlu, işçinin sorumluluk bilincini ve hizmet alanı sınırları içerisinde enerjisinin ve motivasyonunun olması gerektiğini vurguladı.

İşçiler hakkında yapılan yeni düzenleme hakkında açıklama yapan Maçoğlu, “Bütün bunlar nezdinde dünyadaki bilimsel araştırmalar ortalama olarak da 4 saat çalışan bir işçinin kendi yaşamını devam ettirebilecek kadar emek ürettiğini gösteriyor'' şeklinde açıklamada bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön