16 / 05 / 2024

Bebeği olan aileler yandı! Mamalara gelen zam dudak uçuklattı!

Bebeği olan aileler yandı! Mamalara gelen zam dudak uçuklattı!

Vatandaş her türlü ihtiyacında kısıntıya gidiyor ama kısıntısı yapılamayacak ürünler de var. İşte bunların başında bebek mamaları geliyor. İşte bütçeden kısıntı yapılamayacak bebek mamalarına gelen zamlar dudak uçuklattı, en ucuz mama bakın kaç para oldu?



Başevirgen, yılbaşından önce 80 TL olan bebek mamasının 180 liraya, 230 TL olan bebek mamasının fiyatının ise 320 liraya çıktığını iddia etti.

Başevirgen, kilit takılarak satılan bebek mamalarının fiyatlarına bir ayda yüzde 36-125 arasında zam geldiğini iddia ederek, “İktidar, bebek maması fiyatlarını düşürmek için bu ürünlerde KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indirdi. Kararın üzerinden geçen yaklaşık bir yıl geçti ve KDV indiriminin esamesi kalmadığı gibi mamalara da zam üstüne zam geldi” diye konuştu.

Ailelerin mamalara erişiminin artık daha da zor olduğunu vurgulayan Başevirgen, derin yoksulluk içinde yaşayan ailelerin mama almak istediğinde, marketlerde satılan ve halk arasında muhallebi diye adlandırılan besin değeri düşük mamaları tercih etmek zorunda kaldığını iddia etti.

Bebeği olan aileler yandı! Mamalara gelen zam dudak uçuklattı!

Söz konusu bu mamaların 200 gramının ucuzluk marketlerine bile 26 liraya satıldığı bilgisini veren Başevirgen, besin değeri yüksek mamaların 300 gramının ise 100 TL olduğunu ve bir bebeğe sadece 3 gün yettiğini söyledi. Başevirgen, mamaların, bebekli ailelere maliyetinin 1.500 ila 2 bin TL arasında olduğunu belirterek, ailelerin yüzde 74'ünün bebek maması almakta zorlandığını, yüzde 21'inin ise mamaya hiç ulaşamadığını iddia etti.

Gelen son zamlarla birlikte markalara göre yılbaşından önce 80 lira olan bebek maması 180 TL'ye, 112 lira olan bebek maması 153 TL'ye, 137 lira olan bebek maması 214 TL'ye, 209 TL olan bebek maması 419 TL'ye, 230 TL olan bebek maması ise 320 TL'ye çıktı. Mamaların 200 gramı da 26 liradan satılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön