05 / 05 / 2024

Bedelli askerlik düzenlemesi komisyonda kabul edildi! İşte düzenlemenin detayları…

Bedelli askerlik düzenlemesi komisyonda kabul edildi! İşte düzenlemenin detayları…

550 bin civarındaki yoklama kaçağına ve bakayaya bedelli askerlik imkânı tanıyan bedelli askerlik düzenlemesi TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. İşte düzenlemenin detayları...



DÖVİZLE ASKERLİKTE YENİ UYGULAMA

Dövizle askerlik kapsamından çıkarılanlar içinse şu uygulama geçerli olacak:

Ödemeleri gereken yabancı ülke parasını ödemedikleri ya da herhangi bir takvim yılında toplam olarak 184 gün ve fazlası süreyle yurt içinde bulundukları için dövizle askerlik kapsamından çıkarılanlar, 31 Aralık 2025'e kadar yurt dışı temsilciliklere veya askerlik şubelerine müracaat etmeleri ve 40.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı, müracaat tarihinde TCMB tarafından tespit edilen döviz alış kuruna göre euro veya karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını, müracaat tarihi itibarıyla 10 iş günü içinde ayrıca ödemeleri halinde; önceden ödedikleri tutar, müracaat tarihinde düzenlemede öngörülen tutardan az olanlar da eksik kalan tutarı müracaat tarihinden başlayarak 10 iş günü içinde ödedikleri takdirde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Önceden ödediği döviz tutarı ilgili düzenlemede öngörülen tutara eşit veya bu tutardan fazla olanlar ise askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Fakat bu kişilerin fazladan ödedikleri döviz geri ödenmeyecek.

550 bin kişiyi etkileyecek bedelli askerlik ücreti memur maaşıyla çarpılacak

Bedelli askerlik affında ödenecek rakam belli oldu! Bir defaya mahsus yatırılacak

Asker ve asker ailelerine müjde! Hesaplarınıza 1100 lira yatacak


Geri Dön