11 / 05 / 2024

Bedelli askerlikte şaşırtan değişiklik! Herkes bunu bekliyordu!

Bedelli askerlikte şaşırtan değişiklik! Herkes bunu bekliyordu!

Bedelli askerlik hakkında yeni bir değişiklik meydana geldi. İşte bedelli askerlik hakkındaki detaylar!



BEDELLİ ASKERLİKTE DURUM DEĞİŞİYOR!

Bedelli askerlik ücreti, temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 80 bin 64 liraya çıktı. Ama bakaya durumunda olanlar bu bedeli cezalı olarak ödeyecekler. Bakayalar her ay için 1167 lira ilave ceza ödemek zorunda kaldılar.

Bedelli askerlik üzerinde yapılan düzenlemesinde, bakaya, yoklama kaçakları ve saklılar için af nitelikli düzenlemeye gidildi. Bu kişiler hakkında bedelli askerlik hakkı verildi diğer yandan da ceza nitelikli olarak ilave ödeme yapmaları da gerekecek. Yapılan düzenlemeyle ilgili detaylara göre bu bağlamda yer alan kişiler, memur maaş katsayısının 3500 gösterge ile çarpılmasıyla bulunan tutar kadar, bakaya kaldıkları ay kadar ilave ödeme yapmaları gerekecek. Dünya gazetesinde yer alan habere göre, memur maaş katsayısı her altı ay için Ocak ve Temmuz aylarında yeniden düzenleniyor. Halen yürürlükte olan memur maaş katsayısı 0,333603 olarak uygulandı. Bunun 3500 gösterge ile çarpımı sonucu 1167,6 TL çıkıyor. Bir bakaya bedelli için başvurduğunda, bakaya kaldığı gün itibariyle kaç ay zamanla bakaya durumunda bulunduysa, her bir ay için 1167,6 TL ilave ceza ödemek zorunda.

Bu durum TBMM’de kabul edilen yasaya göre bedelli askerlik 240 bin gösterge rakamı ile aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak. Aylık katsayısı her 6 ayda bir yeniden belirlenecek ve otomatik olarak artmış olacak. İlgili hangi dönemde başvurulduysa 240000 gösterge ile o dönemin katsayısını çarpılacak ve bulunan ücret ödeyecek. Buna örnek verirsek, 2022 yılı Temmuz ayından itibaren yılın sonuna kadar geçerli olan aylık katsayısı 0,333603 ile 240000’in çarpımı olan 80 bin 64 TL bu dönemin bedelli askerlik ücreti olarak uygulanacak.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 20 Temmuz Çarşamba 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 20 Temmuz gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!

Dolar bugün ne kadar? 20 Temmuz dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön