21 / 05 / 2024

Bekçi personel alım şartları ve maaşları açıklandı! İşte 2023 bekçi alım şartları!

Bekçi personel alım şartları ve maaşları açıklandı! İşte 2023 bekçi alım şartları!

2023 yılında devlet kurumlarında iş arayan adaylar için umut verici açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Bekçi, PTT ve Sağlık Bakanlığı gibi pek çok kurumun 2023 yılında personel alımı yapacağı duyuruldu.



 Bekçi personel alım şartları ve maaşları açıklandı! İşte 2023 bekçi alım şartları!

2023 Bekçilik başvuru şartları değişti

Resmî Gazete'nin 17 Mart 2023 tarihli sayısında yayınlanan yeni Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ile birlikte bekçi olarak istihdam edilecek kişilerde aranan şartlar ve giriş sınavı esasları değişti.

Resmi Gazete'nin 17 Mart 2023 tarihli sayısında, yeni Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği yayınlandı. Bekçi olacak kişilerde aranan şartlar ve sınavı esasları değişti. Yönetmelikteki en önemli değişik eğitim durumu oldu. Önceki yönetmelikte bekçi olacak kişilerin ilkokul mezunu olma şartı aranırken yeni düzenlemeye göre en az lise ve dengi okuldan mezun olmayanlar bekçi olamayacak. Bu değişiklik, bekçi adaylarından daha yüksek bir eğitim düzeyi beklenmesine yol açacak.

Ayrıca yönetmelikte yer alan bir diğer önemli değişiklik de sabıka kaydı konusunda oldu. Daha önce, sabıka kaydı bulunan kişilerin bekçi olmalarının önü kesilirken, yeni düzenleme ile birlikte 1 yıldan az hapis cezası alan kişilerin de bekçilik yapabilmesinin önü açıldı.

Bekçi alımlarında gelişme! Eskiden 6 aydı şimdi 1 yıl oldu! İşte detaylar

Bekçi alım şartları değişti mi? İlkokul mezunu bekçi olabilir mi? Tek tek açıklandı, hemen bakın!

Bekçi olmak isteyenlere kötü haber! Bekçi alım şartları değişti! Kimler bekçi olabilecek? İşte detaylar!

 


Geri Dön