30 / 04 / 2024

Beklemede olan konut yatırımcısı kiraya çıktı!

Beklemede olan konut yatırımcısı kiraya çıktı!

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, kiracıya verilen konut sayısı hakkında açıklamalarda bulundu. Boz, "Bu gibi dönemlerde yatırımcı beklemekten yana tercihini kullanır. Bu sebeple kısa süreliğine kiraya yerleşir." dedi...



Gayrimenkul sektöründe 2018 yazı ile konut satışı beklentilerin altında kalıyor. Yabancı yatırımcı dövizdeki hareketlilik yüzünden, yerli yatırımcı ise beklemeden yana olduğu için konut satışları gerçekleşmiyor. Bunların yerine kiraya verilen konut oranlarında artış görüldü. Son açıklanan raporlara da baktığımız da konut satışında her zaman zirvede olan mega kent İstanbul bu seferde kiracılar bakımından zirvede yer aldı.

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, ülkede yaşanan bu konut satışındaki durumu ve kiracıya verilen konut sayısı hakkında açıklamalarda bulundu. Boz “Ülkemizde 2018 yılının 2.çeyreğinde başlayan seçim süreci, döviz hareketliliği inşaat sektöründe konut yapımında stok fazlalığı yaşattı. Fakat bu duraksamanın Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile kısa sürede güzel bir ivme kazanacağına inanıyoruz” dedi. Ayrıca İstanbul, Ankara, Bursa,  İzmir  vs. gibi büyükşehirlerde bu dönemlerde kiracı artışının fazla olmasını normal olduğunu belirten Boz, “Bu gibi dönemlerde yatırımcı beklemekten yana tercihini kullanır. Bu sebeple kısa süreliğine kiraya yerleşir. Verilere de baktığımız zaman İstanbul’un merkezi ve eski ilçelerinde kiracı sayısında artış görüyoruz. Ev sahibi olmak istedikleri zaman daha çok yeni gelişen bölgelerden konut satın alan yatırımcılar, kiraya ise eski ve merkezi ilçelerde çıkıyor” dedi.

Son yapılan araştırmalar sonucunda İstanbul’da Şişli yüzde 62 ile en çok kiracı olan ilçesi oldu. Şişli’den sonra Beyoğlu yüzde 58, Beşiktaş yüzde 57 ile izledi. Konut sahibi ve yatırım yapmak isteyenler ise daha çok Beylikdüzü, Esentyurt ve Başakşehir bölgelerini tercih ediyor. 

PropertyTR şirketi olarak 2018’in son çeyreğinde konut satışında artış beklediklerini söyleyen Yusuf Boz, özellikle Arap yatırımcının Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılar sebebi ile Türkiye’ye gelmek istediğini belirtti. Avrupalı yatırımcı ise çekingen olduğunu belirten Boz, “Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda yeni yıla yaklaşırken Avrupalı yatırımcının da Türkiye gelmesini bekliyoruz. Özellikle Rusya, Almanya ve Fransa bölgelerinden yatırım bekliyoruz” dedi. 


Geri Dön