12 / 05 / 2024

Beklenen büyük İstanbul depreminde süre kısaldı: Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı! 

Beklenen büyük İstanbul depreminde süre kısaldı: Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük İstanbul depreminde sürenin kısaldığını vurguladı ve hafta sonu farklı şehirlerde meydana gelen depremlerle ilgili de konuştu. İşte Ersoy'un o açıklamaları...



Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yaşanan depremlerin sığ olduğuna ve bu sebeple şiddetli hissedildiğine dikkat çekti. Söz konusu açıklamasında "Erzurum Aziziye bölgesinde 4,6 büyüklüğündeki deprem çok sığ olduğu için çevreden şiddetli hissedildi" diyen Şükrü Ersoy, depremin meydana geldiği yerde önemli bir deprem oluşturacak fay görünmediğini vurguladı. 

Ersoy, Kahramanmaraş depreminden sonra Adana’da da çok sayıda deprem meydan geldiğinin altını çizerek, "Bu gerilimlerin olduğu bölgelerdeki depremler hep bizi kaygılandırır ama buradan yola çıkarak ‘bu bölgede büyük bir deprem olacaktır’ haberi çok spekülatif olur, izliyoruz bu bölgeyi" açıklamasında bulundu. 

Beklenen büyük İstanbul depreminde süre kısaldı: Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı! 

Kuşadası Körfezi’nde meydana gelen depreme ilişkin de değerlendirmelerini paylaşan Şükrü Ersoy, Kuşadası bölgesinde önemli fay zonlarının olduğuna dikkat çekti. 

Söz konusu açıklamasında "Ben Kuşadası Körfezi içerisinde büyük bir deprem yaşanacağı kanaatinde değilim zaten. 2020 Sisam depremiyle birlikte önemli bir yer kırılmıştı" ifadelerine yer verdi. 

Bu kırılan fayların uçlarında yeni gerilimlerle bazı depremlerin olabileceğini aktaran Ersoy, asıl büyüğünün 6.8'lik Sisam depremiyle yaşandığını düşündüğünü belirtti. 

Dolarda ipler koptu! Doların geleceği seviye belli oldu! Herkes bu rakamı merak ediyordu!

MEB resmen açıkladı! O sınavlar için ücret alınmayacak!

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Gram altın, çeyrek altın, yarım ve tam altın ne kadar? 12 Haziran altın fiyatları

 


Geri Dön