09 / 05 / 2024

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Ev kiralarının erişilemez boyutlara yükselmesinin ardından, İstanbul'da deprem korkusuyla yeni trendler oluştu. Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu. Peki tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 



11 şehirde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından İstanbullular, zemini sağlam yerlere taşınmaya başladı. 

Sözcü Gazetesi'nden Hülya K. Oruçoğlu'nun haberine göre; sağlam bölgelere yönelen İstanbullular, o bölgelerde talepleri patlattığı için kiralar da zirveye ulaştı. 

Sınırlı bütçeye sahip İstanbullular ise kiralarla başa çıkabilmek için eşyalarının bir  kısmını depolara kaldırıyor ve daha küçük evlere razı oluyor. 

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

İşsiz veya dar gelirli olan vatandaşlar ise şehirden ayrılarak, ailesinin yanına yerleşmeye başladı. Yükselen talep depo ve karavanları da etkiledi. 

Eşya depolarına olan talep yüzde 40'a yakın artarken, Tiny house'lara olan talep de yüzde 100'ü aştı. 

Evden Eve Nakliyeciler Derneği (END) Başkanı Ali Ayılmazdır, İstanbul'da oturduğu evi kentsel dönüşüme giren veya depreme dayanıksız olan konutundan taşınanların eşyalarını kısa ya da uzun vadede depolamak amacıyla kendileriyle iletişim kurtuluğunu dile getirdi. 

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

"Bu süreçte depo taleplerinde yüzde 40'a yakın artış oldu" diye konuşan Ayılmazdır, şehir içinde farklı konumlarda yer alan depolara ilişkin taleplerin gelecek günlerde de daha da artmasını beklediklerini vurguladı. 

Tiny house üreten Yako Groups'un Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez de tiny house'ların kullanımı için arsası olmayanların bu sorunu çözdükten sonra başvuru yaptığına dikkat çekti. 

Son dönemlerdeki tiny house satışları ile ilgili açıklama yapan Ölmez, "İstanbul'dan gelen taleplerde kişiler genellikle Ege Bölgesi'nde bir arsaya tiny house konumlandırmak istiyor. Tiny houselara yönelik talepler her geçen artıyor" dedi ve depremin ardından taleplerin önceki aya göre yüzde 120'ye varan oranda arttığını belirtti. 

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Depo fiyatları İstanbul'da 500 lira ile 8 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. İkinci el karavan da ise fiyatlar 150 bin Türk Lirası'ndan başlıyor. 

ABD'de oldukça popüler olan tiny house'ların ücretleri de büyüklük, yükseklik veya kullanılan ürünlere göre değişiyor. 

İmarsız arsalara da yerleştirilebilen tiny house'larda fiyatlar 300 bin Türk Lirası'ndan başlarken, kiralama bedelleri ise 60 ile 100 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

TOKİ İstanbul Mart 2023 kuraları tek tek çekiliyor! Silivri, Çatalca, Başakşehir, Esenler, Arnavutköy kura takvimi 2023


Geri Dön