30 / 04 / 2024

Bendevi Palandöken'den şehir kültürüne uygun AVM önerisi!

Bendevi Palandöken'den şehir kültürüne uygun AVM önerisi!

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, birçok ilde küçük sanayi sitelerinin şehrin göbeğinde kaldığını belirterek, TOKİ işbirliği ile içinde esnafın olacağı, o şehrin kültürüne uygun şehir AVM’leri kurulmasını önerdi.



TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, birçok ilde küçük sanayi sitelerinin şehrin göbeğinde kaldığını belirterek,  TOKİ  işbirliği ile içinde esnafın olacağı, o şehrin kültürüne uygun şehir AVM’leri kurulmasını önerdi. 


TESK İstişare Değerlendirme ve Mesleki Dayanışma Toplantısı, Antalya Belek'te başladı. Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Türkiye’nin 81 il esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. TESK'e bağlı birliklerin yönetimleri olarak 10 milyonluk bir kitleyi idare ettiklerini anlatan Bendevi Palandöken, küçük sanayi sitelerinin şehrin göbeğinde kaldığını ve atıl vaziyette olduklarını anlattı. Palandöken, "Birçok ilde küçük sanayiler işlemiyor. Artık onları yeni konseptlere taşıyıp, TOKİ ile bir sözleşme yapıp buraları şehir AVM’lere, o memleketin kültürüne uygun bir yapıya döndürelim. Orada esnaf işyerini kendisi tekrar kursun" dedi. 


"MESLEK ODALARINI KAPATMAYIN, GELİRİNİ ARTIRIN" 

Üye sayılarındaki düşüş nedeniyle bazı meslek odalarının kapanması konusuna da değinen Bendevi Palandöken, meslek odalarının azalmasına, sayısının küçülmesine yönelik değil, gelirini artırıcı çalışmalar yapılması gerektiğine işaret etti. 

Başkan Palandöken, "Tamircinin, kasabın sayısı düştüyse sorun onların odalarını kapatmak değil gelirini artırmak veya yeniden kurulmasını sağlayıcı çalışmalar yapmak. Bu toplantılar birbirimizi tanımanın ötesinde ortak akıl bulunması için de önemli" dedi.


"DOĞUDAKİ ESNAF 35 YILDIR TERÖRLE MÜCADELE EDİYOR" 

Ülkede huzur ve güven olduğu sürece ticaret yapmanın çok kolay olacağı ve önünün açılacağını dile getiren Palandöken, Doğu ve Güneydoğu’da esnafın 30- 35 yıldır terörle mücadele ettiğini kaydetti. 

30 senedir o dükkanların yağmalandığı, ‘sana iş yaptırtmam’ diyenlere karşı esnafın mücadele verdiğini vurgulayan Palandöken, şöyle konuştu: 


"O bölgedeki arkadaşlarımız, o memleketi terk etmiyor. Çok sıkıntı çekiyor ama kol kırılır yen içinde kalır, bu milletin, birlik ve beraberliği için ticarete devam ediyor. Öbürü çaresiz kalıyor, büyükşehirlere göç ediyor. Maalesef dış mihraklı ayrımcılık yapmak maksadıyla insanları birbirine düşürmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz’da da tanklar, toplar. Millet bunlarla mücadele ederken ben sizinle gurur duydum. O demokrasi nöbetini tutanlar sizlersiniz. Sizin dükkanlarınız tahrip oldu, biz ömrümüz olduğu sürece demokrasinin yanındayız. Bu ülkede ne etnik köken, ne zaviye ve tekkeler, ne cemaatler bize vız gelir. Bunu sayın Cumhurbaşkanımıza da söyledim, ‘memur değiliz ki tayinimiz çıksın, paramız yok ki bizi üye etsin, oraya üye olmak da parayla olur’ diye. Kendisi de güldü. Biz her zaman bu ülkenin huzur ve güveninin teminatıyız. Bizim 800 yıllık Ahilik teşkilatımız var."


Hürriyet


Geri Dön