05 / 05 / 2024

Beninliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Beninliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Benin ülkesi, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet aranmayan ülke listesinde yer alıyor mu? Beninliler Türkiye'den ev alabilir mi? Beninliler Türkiye'den arsa alabilir mi? İşte yanıtı...



Beninliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Benin Cumhuriyeti, bayrağı yeşil sarı ve kırmızıdan oluşan bir Batı Afrika ülkesidir, eski adı Dahomey'dir. Togo, Nijerya, Burkina Faso ve Nijer komşularıdır. Ülkenin toplam kara sınırı, Burkina Faso ile 306 km, Nijer ile 266 km, Nijerya ile 773 km, Togo ile 644 km olmak üzere 1.989 km.'dir.


Demografisinin Afrikalılar, Pöller, Yoruba ve Fransız'dan meydana geldiği Benin ülkesi, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet aranmayan ülke listesinde yer alıyor mu?


Beninliler Türkiye'den ev alabilir mi? Beninliler Türkiye'den işyeri alabilir mi? Beninliler Türkiye'den arsa alabilir mi?


Benin, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet aranmayan ülke listesinde yer alıyor. Listeye göre Beninliler de koşulsuz olarak Türkiye'den gayrimenkul edinim hakkına sahip.


Benin vatandaşlarının Türkiye'deki tapu işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için aşağıda sıralanan belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Gereken belgeler:

Kimlik belgesi ve pasaport; 

İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; 

Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.






Geri Dön