08 / 05 / 2024

Benzin ve mazota gelecek dev zam öncesi Türkiye'de bir ilk! Sosyal medyada hızla yayıldı

Benzin ve mazota gelecek dev zam öncesi Türkiye'de bir ilk! Sosyal medyada hızla yayıldı

Benzin ve mazota gelen zam furyası hiç hız kesmeden devam ediyor. Geçen sene bu tarihlerde 7 lira 24 kuruş olan mazota Çarşamba gecesinden itibaren geçerli yeni zam gelecek. Zamlar nedeniyle Türkiye'de ilk kez toplu protesto gerçekleştirildi.



BRENT PETROLDE ARTIŞ YÜZDE 60 TÜRKİYE'DE AKARYAKITA GELEN ZAM YÜZDE 200

Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, akaryakıt fiyatlarına yapılan zamları protesto etti. Saadet Partililer, üzerinde “Tekerlek dönmüyor, tabana kuvvet” yazar otomobil maketiyle şehrin en kalabalık caddesinde tur attı.

Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Saadet Partisi Bolu İl Başkanı İsa Sayın, şunları söyledi:

 Benzin ve mazota gelecek dev zam öncesi Türkiye de bir ilk! Sosyal medyada hızla yayıldı

“Bugün, 6 Haziran 2022 Pazartesi. Geçen sene 6 Haziran’da 7 lira 24 kuruş olan mazot fiyatı, bugün yüzde 259 artışla 26 lira olmuştur. Malumunuz biz, bu yürüyüşü geçtiğimiz hafta çarşamba yapmayı planlamıştık. O zaman brandamızın üzerine mazotun 24,5 lira olduğunu yazmıştık. Aradan geçen 5 gün içerisinde brandamıza yama yaparak ‘26 lira’ yazmak durumunda kaldık. Evet, BRENT petrolün fiyatının yüzde 60 oranında artması bu zamların bir gerekçesidir ama geriye kalan yüzde 200’lük farkı nasıl açıklayacaksınız? Asıl sebep, kötü ekonomi yönetimi yüzünden paramızın pul haline getirilmesidir. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda bir asgari ücretle 390 litre mazot alınabilirken bugün asgari ücretin alım gücü yüzde 60 azalarak 163 litreye düşmüştür.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön