17 / 05 / 2024

Benzin ve motorin zamları bir tek onlara yaradı! Karları 10 kat arttı

Benzin ve motorin zamları bir tek onlara yaradı! Karları 10 kat arttı

Benzin ve motorine üst üste gelen zamlar petrol devi Tüpraş'a yaradı. Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte tırmanışa geçen petrol fiyatları sonrası Tüpraş, üçüncü çeyrekte kârını 10 kat artırarak 11,6 milyar TL'ye yükseltti.



VARİL BAŞINA KAR KATLANARAK ARTTI

Tüpraş’ın bu sabah yayımlanan faaliyet raporunda üçüncü çeyrekte kârlılıktaki artışa dikkat çekilerek ürün marjlarında Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bozulan arz dengesinin orta distilat marjlarını desteklemeye devam ettiği belirtildi. Bu dönemde Tüpraş’ın net rafineri marjı varil başına 14,86 dolar seviyesinde gerçekleştiği ifade edildi.  

Faaliyet raporunda petrol ürünlerine olan talepteki artış ve arz kısıntılarına bağlı artan marjların katkısıyla, ilk dokuz aylık dönemde 29,3 milyar TL faaliyet karı elde edildiği, öz kaynak yöntemiyle değerlenen OPET Petrolcülük A.Ş. ve yatırımlardan gelen 0,7 milyar TL karın ve 4,2 milyar TL net finansman giderinin etkisiyle, toplamda 25,8 milyar TL vergi öncesi konsolide kar gerçekleştiği ve 2,1 milyar TL vergi gideri sonrası 23,5 milyar TL net dönem karı kaydedildiği belirtildi.

Ekmeğe zam geldi! İşte 200 gram ekmeğin yeni fiyatı…

100 lira ile başladı, şimdi 6 bini de geçti! 2023’te ne kadar olacak?

Elektrik faturanızı devlet ödüyor! Hemen PTT şubesine gidip paranızı alın! Elektrik yardımı ne kadar?


Geri Dön