06 / 05 / 2024

Benzinlikte satılması yasaklanıyor! İşte sigara satışının yapılamayacağı yerler...

Benzinlikte satılması yasaklanıyor! İşte sigara satışının yapılamayacağı yerler...

İçki ve sigara satışına çok tartışılacak ve sigara tiryakilerini kızdıracak yeni bir düzenleme geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı ve hali hazırda taslak halinde olan yönetmeliğe göre; kültür, eğitim ve öğretim, spor hizmeti ve sağlık hizmeti verilen yerlerde sigara satılamamasıyla ilg



İçki ve sigara satışında yeni dönem başlıyor. Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik taslağı sigara tiryakilerini kızdıracak gibi görünüyor.

İŞTE SİGARA SATILAMAYACAK YERLER

Söz konusu yönetmelik taslağına göre; kültür, eğitim ve öğretim, spor hizmeti ve sağlık hizmeti verilen yerlerde sigara satılamamasıyla ilgili düzenlemenin kapsamı genişletiliyor. Bu hizmetlerin verildiği mekanların açık alanları ile yapılar, yapıların eklentileri ve bahçeleri dahi yerleşke sınırları içinde kabul edilecek ve bu yerlerde de alkol ve tütün ürünleri satılamayacak.

TÜM YERLEŞKE SINIRLARI İÇİNDE İÇKİ SATILMAYACAK

Kısıtlama, sadece sigara satışı ile sınırlı değil. Aynı şekilde içki satışı ve sunumunda da mevcut yasağın kapsamı daha da genişletilecek. Buna göre, üniversite kampüslerinde, öğrenci yurtlarının yanı sıra yurtların eklentileri ve bahçelerinde, öğrenci yurtlarının yerleşke sınırları içinde; sağlık hizmeti verilen mekanların açık alanları ile yapıların eklentileri ve bahçelerinde, bütün yerleşke sınırları içinde hiç bir şekilde içki satılamayacak ya da sunulamayacak.

BENZİN İSTASYONLARINDA ALKOL SATILAMAYACAK

Spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları ile kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonlarında ve akaryakıt istasyonlarında da içki satışı ya da sunumu son bulacak.

 


Geri Dön