29 / 04 / 2024

Bergama Yenikent'te çevre yolu 15 aydır onarılmıyor!

Bergama Yenikent'te çevre yolu 15 aydır onarılmıyor!

Köy yolunu kullanan kamyonların tehlike saçtığını belirten Yenikentliler, İzmir Büyükşehir'in imar planında yer alan çevre yolunu 15 aydır yapmadığını belirterek, "Ölmemizi mi bekliyorlar" diye tepki gösterdi.



Bergama'ya bağlı Yenikent mahallesinin çevre yolu bir türlü yapılmıyor.İzmir Büyükşehir  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yerel seçimler öncesi kendilerine yolu en kısa sürede yapacağının sözünü verdiğini belirten köylüler, henüz hiç bir çalışma yapılmamasına tepki gösterdi. Yem kamyonları ve rüzgar tribünü yapımı nedeniyle sürekli malzeme taşıyan araçların köyün tam ortasından geçen yolu kullandığını belirten köylüler, her an bir kaza olabileceği endişesiyle yaşadıklarını belirtti. Aileler özellikle okulların kapanmasının ardından bisikletleriyle yollara çıkacak çocukları için endişeleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden çevre yolunun yapımına bir an önce başlamasını isteyen Yenikent sakinleri, önceki gün köyün içinden geçen kamyonları durdurup şoförlerden yavaş gitmelerini istedi.



İmarda yeri belli

Yenikent'in eski Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, MHP Grup Başkanvekili Fikret Çam, Büyükşehir'e tepki gösterdi. İmar planlarında yeri belli olan bir çevre yolu bulunduğunu kaydeden Çam, yolun yapılması halinde mahalleden hiçbir kamyonun geçmesine gerek kalmayacağını söyledi. Aziz Kocaoğlu'nun yerel seçimler öncesi kendilerine söz verdiğini, kendisinin de konuyu hem Bergama Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi meclis toplantılarında gündeme getirdiğini vurgulayan Çam, şunları söyledi:"Toplantılarda, 'Çalışmalarımız devam ediyor' diyorlar. Ama 15 ay geçti, hiçbir çalışma görmedik. Konuyu Karayolları'na ilettik. Ancak bize adres olarak Bergama Belediyesi ile Büyükşehir'i gösterdiler. Mahallede birkaç ölümlü kaza olmasını mı bekliyorlar? Mahalle girişinde iki ayda üç kişi kazalarda hayatını kaybetti. Canlar gidiyor. Yolun yapılması için daha büyük bir facia yaşanmasını mı bekliyorlar?" 



Yeni Asır


Geri Dön