28 / 04 / 2024

Berivan Ünal kimdir?

Berivan Ünal kimdir?

NATO’nun askeri malzeme tedarikçisi olan Berivan Ünal ayrıca ABD ordusu, BM Güvenlik Konseyi ile çalışıyor. Aynı zamanda müteahhit olan Berivan Ünal kimdir? İşte Müteahhit Berivan Ünal'ın biyografisi...



Berivan Ünal kimdir?

Berivan Ünal, NATO, ABD ordusu, BM Güvenlik Konseyi ile çalışıyor. NATO’nun askeri malzeme tedarikçisi olan Berivan Ünal, aynı zamanda müteahhit.


Erkek müteahhitkelerin iş yapmaya korktuğu bölgeler olan Güney Osetya, Afganistan gibi coğrafyalarda da iş yapan Berivan Ünal, 37 yaşında. 


“Piyasada, kimsenin yanaşmadığı zorlu yerlere BM için malzeme tedarik ederek kendime yer açtım” açıklamasında bulunan Berivan Ünal Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu.


Berivan Ünal, müteahhitlik işine aralarında Milli Savunma Bakanlığı işlerinin de olduğu kamu ihaleleriyle başladı. Yağmur suyu kanalizasyon inşaatları, okul binaları, altyapı gibi projelerde de imzası bulunan Berivan Ünal, Antalya’da 96 konutluk site, karşı tarafta bir bankanın Ar-Ge binası, Maslak’ta ise okul inşa ediyor.


Aslen Urfalı olan Berivan Ünal'ın Ankara'da Yükseliş Koleji’nde okudu. 2004 yılında Ankara'dan İstanbul'a taşındı.


Yurtdışındaki ilk müşterisinin Amerikan ordusu olduğunu belirten Berivan Ünal, "Amerika’nın Irak’a müdahale ettiği dönemde Basra, Taci, Bağdat’taki kamplarının kurulumlarını yaptık. Malzeme tedarik ettik. Arkasından NATO, BM Güvenlik Konseyi’ne de hizmet vermeye başladık. Çoğunlukla güvenlik riskinin olduğu, savaş koşullarının sürdüğü zorlu bölgelerde iş yapıyoruz. Afganistan, Irak, Güney Osetya, Sudan gibi ülkeler… Ortadoğu, Asya ve Afrika’da iş yaptık, yapıyoruz. Önümüzdeki üç yıl BM‘nin Afganistan’daki prefabrik yapı ihtiyacını biz karşılayacağız, kamp kurulumlarını biz yapacağız. BM için, Güney Osetya’da iş yaptık mesela. Pompa ve su borularından oluşan malzemeyi sorunsuz teslim edince BM Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri bana teşekkür belgesi gönderdi." dedi.


Bir sonraki hedefinin siyaset olduğunu dile getiren Berivan Ünal, "İşlerimi daha da büyütüp, oturttuktan sonra bir gün siyasetçi olmak istiyorum. Siyasette olmadığımız müddetçe kadınlar için daha güzel bir dünya yaratmayacak erkekler." dedi.




Geri Dön