28 / 04 / 2024

Beşiktaş Kulübü, Bolu Gerede Esentepe Otel'i işletecek!

Beşiktaş Kulübü, Bolu Gerede Esentepe Otel'i işletecek!

Gerede’de tesis yapmak için çalışmalara başlayan Beşiktaş, Gerede Belediyesi’ne ait olan Esentepe Oteli de kiralayarak Gerede’ye adeta üs kurmuş oldu.



Bugüne kadar yeterince iyi işletilemeyen Gerede Esentepe Otel’i Gerede Belediyesi ihaleye çıkardı. Bugün yapılan ihaleye sadece Beşiktaş Kulübü katıldı.


İhale sonucunda Esentepe otel’in işletme hakkını Beşiktaş aldı. Beşiktaş kulübü sözleşme gereği otel baştan sona yenileyecek. Spor tesislerinden sonra Esentepe Oteli’de alan Beşiktaş, Gerede’yi adeta Kartal üssü haline getiriyor.



Bolu'nun Sesi



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş, ihaleyle yaz aylarında futbol takımlarının kamp yaptığı belediyeye ait Esentepe Oteli'ni 20 yıllığına kiraladı


Bolu'nun Gerede İlçesi'nin Kitirler Mahallesi'nde etrafı çam ormanlarıyla kaplı 74 odalı Esentepe Oteli ve çevresindeki tesislerin kiralanma ihalesi, Gerede Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Sadece Beşiktaş AŞ'nin katıldığı ihaleye, Beşiktaş Kulübü adına Asbaşkan Deniz Atalay katıldı. İhaleyi, aylık 15 bin 500 TL+KDV teklifi veren Beşiktaş, yaz aylarında aralarında Süper Lig takımlarının da bulunduğu birçok kulübün kamp yaptığı Esentepe Oteli ve tesislerini 20 yıllığına kiralamış oldu.


3 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAK


İhale şartnamesine göre Beşiktaş, otel ve tesisleri yenileme, tamirat ve restorasyon çalışmaları için yaklaşık 3 milyon lira yatırım yapacak. İhaleye göre söz konusu yenileme çalışmalarının 6 ayda yapılması gerekiyor. Yenileme çalışmalarından sonra Beşiktaş'ın sezon öncesi hazırlık kamplarını burada yapacağı belirtildi.


"TESİS TAMAMEN YENİLENECEK"


Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ihalenin sonunda şunları söyledi:


"Otelin dış görünümü ile alakalı mantolaması yapılacak, çatısı yenilenecek. Giriş, resepsiyon, lobi ve merdivenleri değiştirilecek. Yangından korunma sistemleri, ısıtma sistemleri ve doğalgaz dönüşümü yapılacak. İçme ve kullanma suyu tesisatları yenilenecek. Gider ve boşaltım sistemleri ile aydınlatma ve armatürlerine kadar hepsi yenilenecek. Elektrik tesisatları, aydınlatma, kapı, pencere, mutfak, yemekhane, odalar, duş sistemleri, hamam, sauna, fitness salonu, konferans salonu ve lokal restore edilecek. Arkut Dağı Kayak tesisi, bar ve teleskilerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan turistik tesis belgesi alacak şekilde yapılması gerekiyor. Tuvaletler, ıslak zeminler, otopark alanı ve çevre düzenlemesinin yanı sıra tamirat ve tadilatında kullanılacak malzemenin teminine kadar idarenin görüş ve onayı alınacak. İhaleyi alan firma bunları maksimum 6 ay gibi kısa bir sürede yapmakla yükümlü."


Milliyet



Bu haber AA'da şöyle yer aldı:


Beşiktaş Kulübü, Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan bir oteli 20 yıllığına kiraladı.


Gerede Belediyesi'ne ait 157 yatak kapasiteli 3 yıldızlı otelin kiralanması için Gerede Belediyesi meclis salonunda ihale yapıldı.


İhaleye tek katılan Beşiktaş Kulübü, futbol takımlarının kamp yaptığı 2 antrenman sahası, kayak pisti, teleski ve kafeteryası bulunan oteli aylık 15 bin 500 lira kira karşılığında 20 yıllığına kiraladı.


İhale şartnamesine göre kulüp, 1987'de hizmete açılan otelin tesislerin yenileme, tamirat ve restorasyon çalışmalarını da yapacak.


Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihaleyi kazanan firmanın şartname kapsamında oteli yenileyeceğini söyledi.


Belediyenin teknik personeli tarafından belirlenen eksikliklerin kulüp tarafından tamamlanacağını ifade eden Allar, "Otelde yaklaşık 2,5 ile 3 milyon arasında bir tadilat çalışması yapılacak. Bu kapsamda otelin dış mantolaması yapılacak, çatısı yenilenecek. Yangından korunma sistemleri, ısıtma sistemleri ve doğalgaz dönüşümü yapılacak. Giriş, resepsiyon, lobi ve merdivenleri değiştirilecek, içme ve kullanma suyu tesisatları ile aydınlatma ve armatürleri yenilenecek" diye konuştu.


Allar, kanun gereği ihalenin gerçekleştirileceğini daha önceden ilan etmelerine karşın sadece Beşiktaş Kulübü'nün ihaleye katıldığını da aktardı.


AA



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kartal, sezon öncesi hazırlık kamplarını gerçekleştirmek için Bolu Gerede’de bulunan 3 yıldızlı bir tesisi aylık 15 bin 500 TL karşılığında 20 yıllığına kiraladı


Beşiktaş, sezon öncesi hazırlık kamplarını gerçekleştirmek için önemli bir hamleye imza attı. Takımlarının yazın kamp yaptığı, Bolu Gerede Belediyesi’ne ait olan 3 yıldızlı, 157 yatak kapasiteli Esentepe Oteli, 2 futbol sahası, teleski ve kafeteryası bulunan kayak pisti ile birlikte aylık 15 bin 500 TL’ye 20 yıllığına kiralandı. Siyah-Beyazlılar, Bolu’nun Gerede İlçesi’nin Kitirler Mahallesi’nde yer alan, etrafı çam ormanlarıyla kaplı 74 odalı otel ve tesisi ihale yoluyla kiraladı.


3 milyon tl de yatırım yapılacak


İhale şartnamesine göre Beşiktaş, otel ve tesisleri yenileme, tamirat ve restorasyon çalışmaları için yaklaşık 3 milyon TL yatırım yapacak. İhaleye göre söz konusu yenileme çalışmalarının 6 ayda yapılması gerekiyor. Yenileme çalışmalarından sonra Beşiktaş'ın sezon öncesi hazırlık kamplarını burada yapacağı belirtildi.


NELER YAPILACAK:  


Otelin dış görünümü ile alakalı mantolama yapılacak.


Giriş, resepsiyon, lobi ve merdivenleri değiştirilecek.


Yangın ve ısıtma sistemleri ile doğalgaz dönüşümü yapılacak.


İçme ve kullanma suyu tesisatları yenilenecek.


Gider ve boşaltım sistemleri ile aydınlatma ve armatürler yenilenecek.


Kapı, pencere, mutfak, yemekhane, odalar, duş sistemleri, hamam, sauna, fitness salonu, konferans salonu ve lokal restore edilecek.


Arkut Dağı Kayak Tesisi, bar ve teleskiler Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ‘turistik tesis’ belgesi alacak şekilde yapılacak.


Bugün



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BEŞİKTAŞ bundan böyle yaz kamplarını Gerede’de yapacak! Siyah-beyazlı kulüp yaz aylarında futbol takımlarının kamp yaptığı Bolu’nun Gerede İlçesi’ndeki belediyeye ait Esentepe otelini 20 yıllığına kiraladı. 

 

ETRAFI çam ormanlarıyla kaplı olan otelin Gerede Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ihalesine sadece Beşiktaş katıldı. Siyah-beyazlı kulübün asbaşkan Deniz Atalay ile temsil edildiği ihale sonucunda Beşiktaş, 3 yıldızlı, 75 odalı, 157 yatak kapasiteli oteli, 2 futbol sahası, teleski, kafeteryası ve kayak pisti ile aylık 15 bin 500 TL+KDV ile kiralamış oldu. 

 

3 MİLYON TL’LİK YATIRIM

 

İHALE şartnamesine göre Beşiktaş, otel ve tesisleri yenileme, tamirat ve restorasyon çalışmaları için yaklaşık 3 milyon lira yatırım yapacak. İhaleye göre söz konusu yenileme çalışmalarının 6 ayda yapılması gerekiyor. Yenileme çalışmalarından sonra Beşiktaş’ın sezon öncesi hazırlık kamplarını burada yapacağı belirtildi.

 

SİYAH-BEYAZLILAR bu tesisi yapılacak yatırımların ardından yaz-kış kullanabilecek duruma getirecek. Yazın siyah-beyazlıların futbol takımlarının kamp çalışmaları için kullanacağı otel, kışın ise öncelik Beşiktaş’ın kongre üyelerine ait olmak kaydıyla turizm işletmesi olarak herkesin hizmetine açık olacak. 


Vatan


Geri Dön