21 / 05 / 2024

Beslenme desteği nedir? Beslenme desteği nasıl alınır? Beslenme desteği kimlere verilir?

Beslenme desteği nedir? Beslenme desteği nasıl alınır? Beslenme desteği kimlere verilir?

Beslenme desteği nedir, kimlere verilir? Beslenme desteği nasıl alınır? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilenler…



Beslenme desteği gündemde yer alan konulardan biridir. Ankara'da GSB Yurtları 2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Faz Yurt Yerleştirme Sonuçlarına dair açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, beslenme desteği hakkında bilgi verdi. Kasapoğlu, "Bu yıl her ay 1800 lirayı beslenme desteği olarak gençlerimizin hizmetine sunuyoruz” şeklinde konuştu.

BESLENME DESTEĞİ NEDİR? BESLENME DESTEĞİ KİMLERE VERİLİR?

Beslenme desteği kısaca şöyle tanımlanabilir; Bu destek ile öğrencilerin sağlıklı beslenmesine katkı sağlamayı amaçlanıyor. Ama bu destekten kimlerin yararlanacağı daha netlik kazanmadı. Beslenme desteğine ilişkin detayların önümüzdeki günlerde belli olacağı düşünülüyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuya dair şu açıklamayı yaptı: “Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımız bu yılki rekor artışı 25 liradan 60 liraya 2,35 katlık artış bu anlamda gençlerimizin memnuniyetini, mutluluğu ve ihtiyacını giderme noktasında hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yurt ücretlerinde güncelleme yapmadığımız gibi bu yıl her ay 1800 lirayı beslenme desteği olarak gençlerimizin hamdolsun hizmetine sunacağız.

Kahvaltıda da değişen tabaklar, beslenme desteği ile gençlere ücretsiz sunulacak. Farklı olanaklar da aynı süreç içinde devam ediyor. Kahvaltıya geç kalmış olanlara ücretsiz sandviç ve al götür tarzı şeklinde uygulamayı da başlatmış bulunuyoruz.”

Benzin ve motorin fiyatlarında son durum! İşte 30 Eylül Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? İşte yeni tarife!

Tapu devir parası ne kadar?


Geri Dön