21 / 05 / 2024

BES’te neler oluyor? 14 milyon kişi BES’e katıldı şimdi satılığa çıkarıldı

BES’te neler oluyor? 14 milyon kişi BES’e katıldı şimdi satılığa çıkarıldı

Devletin zorunlu kıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi 14 milyon katılımcıya ulaşırken Hollandalı NN Hayat ve Emeklilik A.Ş. kapsamındaki bireysel emeklilik portföyünü satmaya hazırlanıyor. İddiaya göre şirketler BES’i Özyeğin ailesinin yönettiği Fiba Emeklilik Hayat A.Ş.'ye satmak için görüşüyor.



BİREYSEL EMEKLİLİKTE BİRİKEN PARA NASIL ALINIR?

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde yazan sigorta şirketi ile iletişime geçerek hesabınızda biriken paranızı kolaylıkla almak için talepte bulunabilirsiniz. Öte yandan BES’te biriken paranızı alabilmek için e-Devlet üzerinden herhangi bir işlem yapılamıyor. İşlem yapabilmek için sisteme kayıtlı olan sigorta şirketiniz ya da bankanızla kısa süre içinde iletişime geçmeniz gerekir.

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) kayıtlı olmanız halinde ödediğiniz katkı payı tutarının yaklaşık yüzde 30’u kadar devletten destek almanız gerekir. Yani aylık olarak ödemeniz gereken 100 TL BES katkı payı için 30 TL devlet katkısı alabilirsiniz. Devlet katkısı, ödediğiniz BES katkı payı kadar yükselir. Bu durum da 200 TL için 60 ve 300 TL için de 90 TL devlet katkısı alabileceğinizi gösterir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön