06 / 05 / 2024

Beyaz eşyaya gelen zamlar dudak uçuklattı! Son 1 yılda ne kadar zamlandı?

Beyaz eşyaya gelen zamlar dudak uçuklattı! Son 1 yılda ne kadar zamlandı?

Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği’nce yapılan açıklamada, beyaz eşya fiyatlarında 2022 yılında yüzde 80 oranında artış gerçekleştiği bildirildi.



ŞİRKETLERİN GİDERLERİ YÜZDE 110 – 120 ARTTI

Yılın son döneminde satışlarda hızlanma olduğunu kaydeden Yıldız, “Diğer yandan şirketlerin giderleri yüzde 110-120 civarında artış gösterdi. Aralık ayında satışlar oldukça yoğun gerçekleşti. Geçen yıl  6 parça düşük segment beyaz eşya 29-30 bin liradan satılırken, bugün 53-55 bin TL arasında satılıyor. Yaklaşık yüzde 80 oranında artmış vaziyette” cümlelerini kullandı.

PERAKENDECİLER TAKSİT SAYISINDA  ARTIŞ İSTİYOR

Öte yandan, perakendeciler beyaz eşyada taksit sayısının arttırılmasını talep ediyor. Beyaz Eşya Perakendeciler Derneği Başkanı Yıldız, bu konuda Eylül ayında yaptığı açıklamada,  9 değil 18-24 ay taksit yapılırsa tüketicinin beyaz eşyayı daha uygun koşullarda alabileceğini kaydetti.

Sosyal konut projesinin çok güzel ve yerinde bir proje olduğunu belirten Yıldız, konut projesinin etkisi sayesinde beyaz eşya sektöründe de hareketliliğin artabileceğine işaret ederek, “Sektör olarak yüzde 7 pazar payıyla, dünyada ikinci üretimi yapan ülke durumundayız“ dedi.

Yıldız,  şunları söyledi:

“Bulaşık, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, ocak , davlumbaz ve küçük ev aletleri satın almak 50 bin TL civarı bir maliyete neden oluyor.  Beyaz eşyada taksit sayısı ise 9 ile sınırlı. Kredi kartıyla satın alma yapıldığı düşünülürse aylık olarak ortalama bir asgari ücret tutarında taksit ödenmesi gerekli oluyor. Bu çok zor. 9 taksit değil de 18-24 ay gibi taksitlere yayılabilirse, tüketici de daha uygun koşullarda almış olur.”

Yılın en sevilen buzdolabı Samsung RB50RS334SA Inox No Frost  fiyatı ne kadar? 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Blue Diamond’da pırlanta yüzüklerde net yüzde 50 indirim fırsatı! 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Yurt dışına belli miktarda para transferine ibraz şartı! Limiti ne kadar olacak?

Meta’dan dikkat çeken satın alma! Hangi akıllı gözlük şirketini aldı?


Geri Dön