29 / 04 / 2024

Beykoz’a 940 milyonluk yatırım!

Beykoz’a 940 milyonluk yatırım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Beykoz Yatırım ve Hizmetlerin Tanıtım, Temel Atma ve Toplu açılış Töreni”nde yaptığı konuşmada, İstanbul’a 22 milyon metre kare yeşil alan kazandırdıklarını belirtti...




Beykoz Belediye binası önünde gerçekleştirilen törene Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz, İsmet Uçma, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında 1 hafta önce açılan taksim tünelleri ile ilgili de konuşan Başkan kadir Topbaş, Tarlabaşı istikametinden Cumhuriyet Caddesi’ne geçiş tünelinin fiili olarak devreye girdiğini söyledi. Tünelleri kullanan vatandaşların hoşnut olduğuna değinen Başkan Kadir Topbaş birkaç gün önce aldığı bir telefondan bahsetti.


“Mimarlık okuduğum dönemde sınıf arkadaşım olan ve şu anda Cihangir’de oturan hanım efendi bir arkadaşım beni telefonla aradı. Bu arkadaşımın eşi de bir profesör. Ağırlıklı olarak Bursa’da ikamet ediyorlar. Telefonda bana dedi ki, Cihangir’e bir taksi çağırdık ve ona ‘Bizi yeni yapılan tünele götür’ dedik. Tünelden geçerek Divan Oteli önünde indik. Sonra yürüyerek geri döndük. Bana teşekkür etti. ‘Bu kadar güzel bir şeyi İstanbul’a kazandırdığınız için’ diye.”


"Dünya da beklide eşi benzerine ender rastlanılacak tünlerden geçen herkesin memnun" diyen Başkan Kadir Topbaş, “Eskiden trafiğin yoğun olduğu saatlerde o mesafe araçlar 1 saatte alırken şimdi yarım saatte alıyorlar. Taksim daha önceki 50 bin metrekarelik alana yeni alanlar ilave edilmek suretiyle 100 bin metrekareye çıktı. Maalesef gecikmelerden dolayı bitmediği için o bölgeye gidenler altta trafiğin geçişini görünce 'üstü neden böyle' diye sorgulamaya başladılar. Halbuki daha bizi projemiz devam ediyor. Üzerine zemin kaplamaları, kent mobilyaları, ağaçlandırmalar yapmak suretiyle Taksim'i İstanbullular'ın arzu ettiği hale getireceğiz" diye konuştu. Başkan Topbaş şöyle devam etti:  “Eğer işinizi dert ediyorsanız, hizmet aşkınız varsa görev bilinciyle işinize koyuluyorsanız dağları delip tüneller yaparsınız. Yeni yollar yapar insanlara mutluluk yaşatırsınız. Hamdolsun bizde Sayın Başbakanımızın Belediye Başkanlığı ile birlikte başlattığı yerel yönetim anlayışını İstanbul’da devam ettiriyor ve dünyaya örnek teşkil ediyoruz.”



Konuşmasında "Bizim hizmet sevdamız çok. Bizde hizmet aşkı bitmez. Yine daha birçok işleri beraber yapacağız” diyen Başkan Kadir Topbaş, 9 yılda Beykoz’a yaptıkları yatırımlar toplamının 940 milyon lirayı geçtiğini söyledi. İstanbul’a 22 milyon metre kare yeşil alan kazandırdıklarının altını çizen Başkan Kadir Topbaş, “Çırpıcı Çayırı’nda 1 milyon metre kareye ulaşan bir yeşil alan yapmaya çalışıyoruz. Maltepe’de 1 milyon 200 bin metre karelik bir dolgu alanı yapmak suretiyle bölgede aktif bir yer kazandırıyoruz. Beykoz Çayırı’nın yanı sıra Küçüksu Çayırı’nı da yeni yeşil alanlar arasında. Marmara Üniversitesi ile görüşme halindeyiz. Eğer anlaşabilirsek çocukluğumuzda mısır pazarlarının kurulduğu çocukların bisiklete bindiği, denize girdiğimiz ki benim yüzmeyi öğrendiğim yeri İstanbullulara kazandıracağız” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde İstanbul'un her köşesine görülmemiş hizmetleri kazandırdıklarını kaydeden Başkan Topbaş, “İstanbul’un her köşesinde ve Beykoz’da yaşam standartlarını artırmak için her alanda yatırımlar yapmaya devam ediyoruz” dedi.


Göreve geldikleri günden bu güne İstanbul ve Beykoz’un her alanda gelişerek değiştiğini ifade eden Başkan Topbaş, “Sayın Başbakanımızın başlattığı yerel yönetim anlayışını devam ettiriyoruz. Hizmet ve çalışmalarımızla dünya’ya örnek teşkil ediyoruz. İstanbul artık dünyanın gıpta ile seyrettiği bir şehir haline geldi. Çok konuşan değil, çok iş üreten bir anlayışa sahibiz. Sevdamız çok, daha çok iş yapacağız. Değişen ve dönüşen dünyayla rekabet eden bir İstanbul’dan bahsediyoruz, İstanbul’a 60 katrilyon yatırım yaptık” diye konuştu.


Beykoz’a yaptıkları yatırımlarla Beykoz’un artık bir cazibe merkezi haline geldiğine vurgu yapan Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Sadece Beykoz’a yapılan yatırımların toplamı 940 trilyon. Geçmişte sadece bir vapur seferinin olduğu Beykoz’dan şimdi metroyu konuşur hale geldik. Metroyu 2019 yatırım planı içerisine aldık. Bu uzun soluklu bir yatırım. Metronun 1 km’si 100 trilyon, yolcu yoğunluğunu göz önünde bulunduruyoruz. Beykoz’a 4,5 ayda doğalgaz getireceğiz dedik, bu sözü  yerine getirdik, köylere kadar doğalgaz götürdük. İstanbul’un bütün derelerini ıslah ediyoruz. Bu kentin hafızasını yeniden kendisine iade etme çalışmamız var.  Tarihi Küçüksu Çayırı’nı yeniden Beykoz’a ve bu şehre kazandırmak istiyoruz.  30 km Boğaziçi sahilinin tamamında, birkaç nokta hariç,  boru itme tekniğiyle atıksu akışını kontrol altına aldık yeniledik. Bir sevdamız var, insanca yaşama adına bu hizmetleri yapıyoruz.” 


Beykozlular’a hitabında 2B  çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Topbaş: “2B konusunda, belediye başkanımız,  maliye bakanımız ve çevre ve şehircilik bakanımızla birlikte Ankara’da toplantılar yaptık, vatandaşlarımızın maddi imkanlarını orada gözden geçirdik, başbakanımıza ilettik. İnsanımızın geçmişteki düzensiz yerleşimden kaynaklanan sorunlarını çözmek için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” dedi.


İstanbul Boğazı’nın kurulan sistemlerle atık sulardan kurtulduğuna vurgu yapan Başkan Topbaş, çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanacağını söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Siyaset iki şey içindir. Ya idealiniz vardır ya menfaatiniz. Bizim bir idealimiz var. Bu ülkenin hak ettiği yere gelmesini arzu ediyoruz. Kaybettiğimiz zamanı telafi edelim. Çok daha başarılı bir Türkiye’yi dünya gündemine sokalım. Derdimiz bu. Maalesef halkımızın gönlünde yer tutamayanlar başka türlü entrikalarla sizin bize olan güveninizi sarsmaya çalışıyor. Ama sizler bizim yaptığımız hizmetlerin farkındasınız.” 


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’te açılışta yaptığı konuşmadan “Sayın Başkanımızdan ne talebimiz olduysa bizi geri çevirmedi” dedi. Çelik bilek şöyle devam etti: “Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Beykoz Çayırı’na yeni düzenlemeler yapıldı. Ortaçeşme Meydanı bitmek üzere.  Tokatköy son durağa kadar, Ortaçeşme Caddesi ve Spor Caddesi yenilendi. Yalıköy’deki  pazar yeri içinse çok önemli bir “Kapalı Pazar Projesi”  hazırlandı. Haftanın 7 günü açık olan bir pazar yapacağız. Şuan İstanbul’un en iyi film platoları, İstanbul’dadır. Marina yatlarımızın yapımı  ve Beykoz’a metro gelmesi da gündemimizdedir. Paşabahçe meydanını, yine Başkanımız sayesinde tekrar hayata kazandırdık.” 

Konuşmaların ardında protokol ve davetlilerle birlikte açılış kurdelesi kesildi. Başkan Topbaş törenden sonra bir süre de vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlardan biri de Başkan Topbaş'a kendi bahçesinde yetiştirdiği kokulu siyah üzümden ikram etti.


İBB


Geri Dön