28 / 04 / 2024

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.



Beykoz Belediye Meclisi'nin merakla beklenen 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Beykoz zemininin beklenen büyük İstanbul depremi açısından idare eder durumda olduğunu fakat inşa edilen binaların güçlü olmadığını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, "Fay hattına uzaktayız, zemin de idare ediyor. Fakat binalarımız zemin koşullarına uygun olarak inşa edilmediği için ufak bir depremde yıkılabilir. Ne olur bu kentsel dönüşüm meselesini sahiplenelim. Daha iyilerini yapabiliriz üzerinden siyaset yapmak lazım" diye konuştu.

Merakla beklenen 31 Mart seçimlerinde yeniden seçilmesi halinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuracaklarını dile getiren Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, çok ciddi bir ekip oluşturacaklarını ve söz konusu bu ekibin bir bilgilendirici yol gösterici tarafı olacağını dile getirerek şunları söyledi: "İki de icracı tarafı olacak. Arsa tedarik ederek biz 5 bine yakın konutu ücretsiz şekilde Beykoz'daki problemli zeminlerdeki binalara karşılık vermeyi düşünüyoruz ve bunları planladık. Hiçbir bedel almadan anahtarını ve tapusunu vereceğiz." 

Beykoz a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

DEV PROJEDE SON DURUM NE? 

Çalışmalarını son sürat sürdüren Beykoz Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle temelleri 4 Kasım 2022 tarihinde atılan “Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi”nin inşaatı da yüzde 70’e yaklaşmıştı.

Beykoz’un ilk kentsel dönüşüm projesi olarak öne çıkan Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 82 bin 792 metrekarelik alanda toplam 776 yeni konut ve 47 de iş yeri inşa ediliyor. Beykoz Tokatköy’de depreme dayanıklı konutlarına kavuşmayı bekleyen hak sahipleri geçtiğimiz günlerde ilk kez konutları gezmişti.

Proje kapsamında yer alan aydınlık ve kullanışlı tasarıma sahip 3 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daireler aileleriyle proje alanına gelen hak sahipleri tarafından da oldukça beğenilmişti.

 

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Ev sahipleri dikkat! Son tarih 1 Nisan!

Akbank'tan 300 bin TL'lik "İlk Evim Konut Kredisi" fırsatı!


Geri Dön