27 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nde 'bomba atılan mekana alkol ruhsatı verildi' iddiası!

Beylikdüzü'nde 'bomba atılan mekana alkol ruhsatı verildi' iddiası!

CHP’nin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde ses bombası atılan bir mekâna alkol ruhsatı verildiği iddia dildi.



CHP’nin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde ses bombası atılan bir mekâna alkol ruhsatı verdiği iddia edildi.

Akşam Gazetesi'nden Ercan Öztürk'ün haberine göre, Eski başkanlardan Vehbi Orakçı döneminde korulukların içerisine yapılan kafe İmamoğlu döneminde yıkıldı. Yıkılan bu yer ihaleye çıkmadan hafriyat kaldırılarak inşaata başlandı. Bir işletmenin olduğu yere fazladan iki farklı işletmenin olduğu iki dükkân daha inşa edildi. Ayrı ayrı işletmelere verilen kafelerden birine ise alkol ruhsatı verildiği iddia edildi. İmamoğlu’nun daha önceden ses bombasının patladığı yere alkol ruhsatının verilmesi tepkileri çekti.

Vatandaşlar karakolun hemen yanında bulunan bir işletmeye alkol ruhsatının verilmesinin çifte standart olduğunu söylediler. Korunması gereken bu yerlere fazladan inşaat yapan işletmenin belediyeyle tek dükkân üzerinden sözleşme yaptığı belirtildi.

Belediyeyle tek dükkân üzerinden sözleşme yapan şirketin dükkânlardan birinden 120 bin diğerinden de 80 bin lira kira aldığı belirlendi. Belediyeye ödenen en yüksek kira ise 10 bin lira civarında. 

Beylikdüzü Belediyesi’nin aralık ayındaki meclis oturumuna “Beton Ekrem” tartışması damgasını vurdu. Belediye başkanlığının dışında müteahhitlik işlerine de devam ettiği iddia edilen İmamoğlu’na AK Partili siyasetçilerin meclis kürsüsünden “Beton Ekrem” göndermesinde bulunması, İmamoğlu’nu sinirlendirdi. 


Geri Dön