02 / 05 / 2024

Beylikdüzü'ndeki yeni konut projeleri! 71 bin TL'ye!

Beylikdüzü'ndeki yeni konut projeleri! 71 bin TL'ye!

Beylikdüzü, 90'lı yıllardan önce kooperatiflere tahsis edilen alanlarda yükselen daha sonra özel sektörün yaptığı projelerin takip etmesiyle, bugün İstanbul'un depo konut alanı haline geldi



2003'te başlayan hızlı fiyat artışları ile konut fiyatları tavan yapmış olsa da, metrekare fiyatlarına bakıldığında Beylikdüzü İstanbul'un en cazip bölgelerinden birisi olmaya devam ediyor.

Kimilerine göre beton yığını, kimilerine göre ise modern şehircilik örneği olan Beylikdüzü, Gürpınar'dan üç mahalle, Yakuplu'dan iki mahalle ve Beylikdüzü'nden beş mahallenin katılımı ile İstanbul'un en genç ilçelerinden biri. İstanbul'un çiçeği burnundaki bu yeni ilçesi, yapılaşma açısından da önemli bir potansiyele sahip.

1990'lı yılarda kooperatiflere tahsis edilen alanlarda yükselen blokların yerine şimdilerde özel sektörün peş peşe yaptığı projeler yükseliyor. Beylikdüzü, planlama ve alt yapı çalışmaları tamamlanmış bir bölge olarak da dikkat çekiyor. Bu da Beylikdüzü'nün düzenli gelişmesine olanak sağlıyor. Nitelikli ucuz konut projelerinden, villa projelerine kadar farklı çeşitlilikte projelerin hayata geçirildiği Beylikdüzü farklı gelir gruplarına da yeni alternatifler sunuyor.

Beylikdüzü'nün özellikle Yakuplu bölgesi; denize komşu olmasıyla hem şehir, hem sayfiye özelliği taşıyor. Beylikdüzü'nün dikkat çekici özelliğinden biri de halihazırda 10'un üzerinde irili ufaklı alışveriş merkezini sınırları içinde barındırıvor olması... Bölgede inşaatı devam eden alışveriş merkezleriyle birlikte bu sayının 20'nin üzerine çıkması bekleniyor.

En büyük dezavantaj; ulaşım

Beylikdüzü'nün en büyük dezavantajını ulaşım altyapısındaki eksiklik oluşturuyor. Bu eksikliğin mevcut, metrobüs, deniz ulaşımı ve raylı sistem çalışmalarıyla orta vadede çözüme kavuşturulması öngörülüyor. Ulaşım sorununu çözmüş bir Beylikdüzü bugünkü gelişimi dikkate alındığında, daha da parlayacak gibi görünüyor.

İDO'nun planlarında Yakuplu'da bir Deniz Otobüsü iskelesinin yapılması öngörülüyor. Ayrıca aynı bölgede 500 yat kapasiteli marina inşaatı devam ediyor. Bir yıl sonrasında Avcılara kadar uzanan metrobüs, Beylikdüzü'ne gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beylikdüzü Metro hattı ile ilgili etüd çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, E-5'in Haramidere ile TÜYAP arasında kalan kısmı yer altına alınarak bir karayolu tüneli inşa edileceği ve bunun planlara alındığı da belirtiliyor.

şžehir merkezinden göç alıyor

Sitelerin en yaygın olduğu ilçe konumunda bulunan Beylikdüzü, Marmara Depremi sonrası yeni yerleşim alanlarına duyulan ihtiyaçla birlikte son yıllarda bu kadar gözde bir yaşam merkezi haline geldi. şžehir merkezinde bulunan binaların otopark sorunu ve yeşilden yoksun olmasıyla, insanlar'artık yoğun bir şekilde Beylikdüzü'nde yaşamayı tercih ediyor. Bölge, özellikle İstanbul'un daha dar çerçevesine sahip, metrekare olarak daha küçük yoğunlukta konutların bulunduğu, otopark, sosyal ve yeşil alan sorunu yaşayan bölgeler olmak üzere başta Kocamustafapaşa, Fatih, Aksaray, K.çekmece, Sefaköy, şžirinevler ve Avcılar bölgesinden çok göç alıyor.

Cazibe merkezi

Lüks villa projelerinden, nitelikli ucuz konut projelerine kadar, farklı gelir gruplarına hitap eden projelerin bulunduğu Beylikdüzü, yeni ev sahibi olmak isteyenlere fırsatlar sunduğu için cazibe merkezi konumunda. Birçok merkezde bütçeyi aşan ölçüdeki konutlara bölge genelinde çok daha uygun şartlar ile sunulması da bölgenin cazibesini artırıyor.

Bölgede var olan hastaneler, AVM'ler, proje aşamasındaki oteller, yeni rezidanslar, kültür merkezleri, kreşler, okullar, sosyal ve yeşil alanlar da insanları hem oturum hem istihdam bakımından çekiyor. Deprem sonrasındaki sağlam yapılaşmanın vermiş olduğu güven de insanların bölgeyi tercih etme sebeplerinden biri.

PROJELER...

Önay Garden: Konut sektöründe bahçeli balkon konseptiyle dikkat çeken Önay Grup, ikinci projesinde sosyal tesisleri ve havuzu 16'ncı kata taşıdı. Mimar Atilla Demir ile Onay Grubu'nun birlikteliğinden çıkan Onay Garden Residence'ta, 373 dairenin 115'i şimdiden satıldı. Mayıs 2012'de teslim edilecek olan Beylikdüzü'ndeki Önay Garden Residence, TEM otoyoluna 5 kilometre, E-5'e de 400 metre uzaklıkta yer alıyor. Daire tipleri 1+0, 1+1, 2+1 şeklinde. Büyüklükleri 32 metrekare ile 150 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatları da 71 bin ile 277 TL arasında değişiyor.
Projenin öne çıkan yönlerinden biri, dairelerin balkonlarında bahçelerinin olması. Her daire tipinde, balkonlarda bulunan bahçeler, dairelerin teslimi sırasında hazır olarak veriliyor. Aynı zamanda, yağmur sularının arıtılarak sosyal tesislerde kullanılması da, projeyi farklılaştıran bir diğer öğe.

0212 853 13 13
www.onaygarden.com

Crown Tower: Babacan Yapı Beylikdüzü'nün en merkezi yerinde inşaa ettiği Crown Tower projesinde beş ayı geride baktı. Zemin katlarının tamamlandığı projede, firma planlamasına göre altı ay sonra kaba inşaatı bitip ince inşaatına devam edilecek ve en geç 18 aya kadar teslim edilmesi planlanıyor. Babacan Yapı, Crown Tower'da ev alacak herkesin yüzünü güldürmeyi planlıyor.
Crown Tovver'da stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri bulunuyor. 46 metrekare büyüklüğündeki stüdyo dairelerin fiyatı 49 bin TL'den başlıyor. 81 metrekare olan 1+1 dairelerin fiyatı 89 bin TL ve 143 metrekare büyüklüğündeki 2+1 dairelerin fiyatı da 139 bin TL'den başlıyor. Crown Tower, Beylikdüzü'nün en merkezi noktasında inşaa ediliyor.Proje lokasyon olarak E-5 Karayoluna 500 metre, E-6 otobanına ise bir kilometre mesafede.

http://crowntowers.net/

www.babacanyapi.com

212 876 18 08

 

Star Towers: Tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden Nedim Özbek'in ilk gayrimenkul projesi olan Star Towers'ta ilk kazma vuruldu. Projede bir alışveriş merkezinin yanı sıra kuaföründen, SPA merkezine kadar site sakinlerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak mekanlar yer alacak.
Esenyurt Belediyesi, RDS ve Reform İnşaat İş Ortaklığı ile son dönemlerin en hızlı gelişen ilçeleri arasında yer alan Esenyurt'ta inşa edilen Star Towers Projesi, toplam 100 milyon dolarlık yatırım bedeliyle hayata geçirilecek. 582 konut ve alışveriş merkezinin yer aldığı Star Towers Projesi'nde ayrıca süper marketinden, kuaförüne kadar bölge sakinlerinin her türlü ihtiyacını karşılayacak bir yapı oluşturulacak. 2+1, 3+1 ve penthouse olarak inşa edilecek dairelerin herkesin bütçesine uygun ödeme kolaylıklarıyla satışa sunulacağını belirten Özbek, daire fiyatlarının ise 134 bin TL ila 346 bin TL arasında değişeceğini söyledi.

www.startowers.com.tr

Papatya Residence: Beylikdüzü'nde, Düzlem Yapı tarafından inşa edilen Papatya Residence-2, 590 konutluk iki rezidans bloğundan oluşuyor. Uluslararası deprem standartlarındaki tekniklere ve yaşam kriterlerine göre inşa edilen rezidans, Atatürk Havalimam'na 15 kilometre ve E-5'e 200 metre uzaklıkta bulunuyor. Papatya Residence-2'nin daireleri stüdyo, 1+1 ve 2+1 şeklinde belirlenmiş. Stüdyo dairelerin büyüklüğü 53-74 metrekare arasında ve 1+1 daireler de 70-101 metrekare arasında değişiyor. 2+1 daireler ise 140 metrekare büyüklüğünde. A bloktaki rezidans daireler 2011 sonunda ve B bloktaki rezidans daireler de 2012 sonunda teslim edilecek.
Stüdyo tipi dairelerin fiyatları 47 bin TL'den ve 1+1 daire fiyatları da 60 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Papatya Residence 2 binaları, akıllı bina teknolojisiyle inşa edilmiş. Deprem, duman, gaz ve ısı algılayıcıları, yangın alarm sistemi ve söndürücü spring sistemi gibi özel sistemler, bina içindeyken can güvenliğinizi sağlamak için özel olarak tasarlanmış.

0212 854 28 81-83
www.papatyaresidence.com
[email protected]  

Fi-Tower: Fi-Yapı tarafından Beylikdüzü'nde inşa edilen Fi-Tower, 28 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu bin 725 konutluk bir proje. Mimar Saim Ülker tarafından tasarlanan projenin şu ana kadar yüzde 80'i satılmış durumda. Haziran 2009'da inşa edilmeye başlanan Fi-Tower projesinin, Eylül 2011'de teslim edilmesi planlanıyor. Toplam inşaat alanı 150 bin metrekare, satılabilir alanı ise 120 bin metrekare olan projede 30 adet sıralı dükkan bulunuyor.
22 ve 30 katlı blokların bulunduğu Fi-Tower'da 54 metrekare 1+1 konutların satışı tamamlandı. 60 metrekarelik 1+1'ler 79 bin TL ile 220 metrekare 4+1 dubleks daireler ise 285 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Ulaşım kolaylığının yanı sıra projenin içerisindeki alışveriş merkezi ve sosyal alanlar site sakinlerinin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek konforu ve refahı sağlayacak olması projenin en önemli özelliği. E-5'e 1 km, TEM' e 4 km uzaklıkta bulunan Fi Tovver'm sosyal alanlarında; açık yüzme havuzu, açık & kapalı otopark,kreş & çocuk parkı, Fi-Club spor merkezi, tenis kortu & squash, Türk hamamı & sauna, amfi-tiyatro , basketbol & voleybol sahaları, masa oyunları, botanik bahçe, kablosuz internet, 24 saat güvenlik bulunuyor.

0212 689 00 90
www.fiyapi.com

[email protected]

Ginza Lavinya Park; Keleşoğlu ve Kullar İnşaat'ın ortak projesi olan Ginza Lavinya Park'm yüzde 70'i tamamlanırken, ofislerin bulunduğu AB Blok tamamlanma aşamasında. Beylikdüzü E-5'in hemen yanında inşa edilen, Ginza Lavinya Park'ta 230 daire, 162 ofis ve çevresindeki caddelere cepheli toplam 48 mağaza yer alıyor.

Toplam 20 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen Ginza Lavinya Park'm toplam inşaat alanı ise 96.400 metrekare. Metrekare ortalama saüş fiyatı 2 bin TL olan projede fiyatlar 172 bin TL'den başlıyor, 520 bin TL'ye yükseliyor. Alanları 70-83 metrekare olan 1+1 konutlar 172 bin TL ile 207 bin TL'ye, 128-157 metrekarelik 2+1'ler 273 bin TL ile 335 bin TL'ye, 165-206 metrekarelik 3+1'ler 340 bin TL ile 455 bin TL'ye, 232-240 metrekarelik 4+1'ler ise 497 bin TL ile 520 bin TL'ye satılıyor. Yatırım bedeli 130 milyon TL olan Ginza Lavinya Park'ın şimdiye kadar yüzde 70'i satılmış. 2009 yılında inşa edilmeye başlanan projenin Temmuz 2011'de tamamlanması hedefleniyor.

Alışveriş merkezleri, eğitim kurumları, hastaneler, eğlence merkezleri ve restoranlara yürüyüş mesafesinde olan Ginza Lavinya Park'ta, konutların tamamının baktığı iç bahçesinin peyzajı Dalokay mimarlık tarafından gerçekleştiriliyor. Proje ayrıca toplam 6 bin 500 metrekare yeşil alana sahip. Mimar Ali Osman Öztürk imzalı Ginza Lavinya Park, ikisi ofis bloğu olmak üzere, toplam 6 bloktan oluşuyor. Proje kapsamında; kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, Türk hamamı, Fin hamamı, saunalar, buhar odaları ve vitamin bar gibi çeşitli aktivitelerin yer alacağı profesyonel bir spor kulübü oluşturuluyor.
mortgage

0212 854 21 45

www.ginzalavinyapark.com


Geri Dön