17 / 05 / 2024

Biden'den flaş açıklama! 

Biden'den flaş açıklama! 

ABD Başkanı Joe Biden, benzin fiyatlarını galon başına 1,60 doların altına alabileceğini, ancak Rusya ve Suudi Arabistan'ın yaptıkları nedeniyle gaz fiyatlarının yükseldiğini söyledi.



GRUP OPEC + PETROL FİYATI RİSKİNE İLİŞKİN KARARLARIN NEDENLERİ

OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, 5 Ekim'de Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaptıkları toplantıda, günlük petrol üretimini Kasım ayına göre 2 milyon varil düşürme kararı aldı.

Küresel petrol arzının bu seviyede azalmasının pazarın önemli ölçüde düşmesine neden olacağı tahmin ediliyor.

Uzmanlar, Çin'deki Covid-19 salgını kontrol altına alındığında ve talep toparlandığında pazar daralmasının daha da kötüleşebileceğini söylüyor.

Beyaz Saray, hareketin ardından yaptığı açıklamada, Enerji Bakanlığı'nın Biden'ın talimatıyla önümüzdeki ay Stratejik Petrol Rezervinden 10 milyon varil daha petrolü piyasaya süreceğini söyledi. Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri'nde, artan talebe rağmen artan rafineri kaynaklı sorunlar nedeniyle benzin şu anda yükseliş eğilimindeyken, 3,83 $/galon (3,78 litre) seviyelerinde seyrederken, analistler fiyat artışının bundan sonra hızlanacağı beklentilerini dile getirdiler. OPEC kararı.

"İSTİHDAM RAKAMLARI, İSTİKRARLI BÜYÜMEYE GEÇİŞİN İŞARETİ"

Biden, Twitter paylaşımında bugün ABD'de açıklanan Eylül ayı istihdam verilerini inceledi.

Her zamankinden daha fazla Amerikalı'nın çalıştığını kaydeden Biden, "Bugünün iş rakamları, istikrarlı büyümeye doğru ilerlediğimizin cesaret verici bir işareti." kullanılan ifadeler.

Biden, ekonomiyi büyütmek için hala yapılacak işler olduğunu, ancak çok ilerleme kaydettiklerini söyledi.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün yayınlanan verilere göre, ülkedeki tarım dışı maaş bordroları Eylül ayında beklenenden fazla artarak 263.000'e yükseldi. Beklentilerin aksine, işsizlik oranı aynı dönemde 0,2 puan düşerek 50 yılın en düşük seviyesi olan %3,5'e geri döndü.

Bitcoin derin sularda her an bir timsah kapabilir!
Altın ayıları kış uykusuna yatmayacak!
Altın 450 TL birden fırlayacak! Analistler son fırsat diyerek uyardı!

Geri Dön