04 / 05 / 2024

Bilecik turizminde yeni bir dönem başlıyor!

Bilecik turizminde yeni bir dönem başlıyor!

Bilecik Belediyeler Birliği'nin organizasyonu ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın mali desteği ile yürütülen "Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" projesi ile birlikte yürütülen çalışmalarla ilgili ilk açıklama bugün yapıldı...




Bilecik Belediyeler Birliği'nin organizasyonu ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın mali desteği ile yürütülen "Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" projesi ile birlikte yürütülen çalışmalarla ilgili ilk açıklama bugün yapıldı.


Bilecik Kültür ve Kongre Merkezinde, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Zirve Üniversitesi Marka Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik proje hakkında bilgi verdi. Selim Yağcı tarafından, başta Bilecik merkez olmak üzere tüm ilçe, belde ve köylerinin turizm değerlerinin tanıtımının yapıldığı çalışmalarda yeni bir aşamaya gelindiği belirtildi. Tanıtım çalışmaları süresince, tüm turistik yerler tespit edilerek Türkiye'nin önde gelen fotoğrafçıları tarafından fotoğraflandı ve çekilen fotoğraflar başta medya organları olmak üzere, tüm turizm paydaşları ve kamuoyu ile paylaşılarak Bilecik turizmine önemli bir ivme kazandırıldığı ifade edildi.


Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, amaçlarının bölgenin turizm eliyle sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasını sağlamak olduğunu belirterek şunları kaydetti:


"Bilecik birçok şehirle yarışabilecek bir alt yapıya sahip. Şehir statüsünü geliştiren projeler yaptık. 2004'den itibaren 2014 yılına gelen kadar ilimizin tanınırlığını yükseltecek projeler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Avlanma, çadır kampı, doğa gezileri, Harmankaya kanyonu, Paintboll, Adrenalin parkları paketlerle projemizi gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız başladı ve logumuzda hazırlandı. Osmanlı köylerini oluşturacağız. İsteyen ok atacak, isteyen at binecek, isteyen güreş yapacak. Teleferik, Hamsu vadisi, Sultaneli çarşısı, hep bu projenin bir ayağı olacak. Hamsu vadisini sakın küçümsemeyin. 10 yıl sonra herkesi hayran bırakacak ve bölgenin en değerli yeri olacak. Kalkınma ajansına vermiş olduğu destekler için çok teşekkür ederim. Bilecik Belediyeler Birliği üyesi olan arkadaşlarıma bu projede bana destek verdikleri için ayrı teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki Bilecik Turizm açısından çok önemli bir noktaya gelecek."


Selim Yağcı'nın konuşmasından sonra, Zirve Üniversitesi Marka Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, projenin ayaklarını kısa bir slayt gösterisi ile anlatarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Kırıkhan Olay


Geri Dön