02 / 05 / 2024

Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü, 42 ayda tamamlanacak!

Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü, 42 ayda tamamlanacak!

Türkiye' de ilk defa uygulanmaya başlanan 'kamu - özel ortaklığı' metodu ile hayata geçirilecek olan 'Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü' projesi inşaatı için ilk adım atıldı....



Türkiye'de ilk defa uygulanmaya başlanan 'kamu-özel ortaklığı' metodu ile hayata geçirilecek olan 'Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü' projesi inşaatı için ilk adım atıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ve DİA inşaat Yönetim Kurulu Onursal Başkanı'nın da katılımıyla temel atma töreni düzenlendi. Yatırım süresi 42 ay olarak planlanan, ancak Başbakan Erdoğan'ın talebiyle yapım süresi 2016 Nisan ayına çekilen sağlık kampüsünde, çeşitli hizmetler de 25 yıl boyunca DİA inşaat tarafından sağlanacak. Dünyanın tek seferde inşa edilecek en büyük sağlık kampüsü, Ankara'nın gelişim aksında yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilecek. 


Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampusu Projesi, dokuz dal hastanesini içeren, toplam 3 bin 662 yatak kapasitesine sahip bir entegre sağlık kampüsü olacak. Proje bünyesinde; 562 yataklı genel hastane, bin 144 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 441 yataklı kalp damar hastalıkları hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 588 yataklı onkoloji hastanesi, 507 yataklı nöroloji hastanesi, 300 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi bulunduran kampüsün toplam kapalı inşaat alanı 1 milyon 129 bin 289 metrekare olacak.


Dünya İnşaat 


Geri Dön