27 / 04 / 2024

Binali Yıldırım İzmir yatırımlarını inceleyecek!

Binali Yıldırım İzmir yatırımlarını inceleyecek!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cumartesi günü İzmir'in devam eden yatırımlarını yerinde inceleyecek. Bakan Yıldırım, İzmir Ticaret Odası'nın Hilton Oteli'nde yapılacak olan 130. kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katılacak.




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cumartesi günü İzmir'in devam eden yatırımlarını yerinde inceleyecek. Cuma akşamı İzmir'e gelecek olan Bakan Binali Yıldırım,  İzmir  Ticaret Odası'nın Hilton Oteli'nde yapılacak olan 130. kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katılacak. Cumartesi sabahı basın temsilcileriyle bir araya gelecek olan Yıldırım, İzmir'de hükümetin devam eden yatırımlarını yerinde inceleyecek. Yıldırım, incelemenin ardından öğle saatlerinde İzmir'den Ankara'ya dönecek. 


Otoyolun yüzde 52'si tamam 


İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 3.5 saate indirecek olan 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 52'si tamamlandı. 8 bin personelin görev aldığı, bin 568 iş makinesinin kullanıldığı proje için şu ana kadar 11,2 milyar lira harcandı. Projenin en önemli kısmı olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü çalışması ise devam ediyor. 252 metre kule yüksekliği olan köprü toplam 2 bin 682 metre boyunda olacak. Köprünün Mart 2016 sonuna kadar yapım çalışmalarının tamamlanarak trafiğe açılması hedefleniyor. Proje kapsamında Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli olma özelliğine sahip Samanlı Tüneli'nde de çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Gebze-Bursa kesiminde 6, Bursa-Balıkesir- Kırkağaç-Manisa kesiminde 6, Kemalpaşaİzmir kesiminde ise 2 olmak üzere 14 betonarme viyadükte çalışmalar hızla ilerliyor. Tüm güzergahlardaki kamulaştırma çalışmalarında alan bazında yüzde 95, yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 90, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 82, Kemalpaşa ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 75 olmak üzere projenin tamamında yüzde 52 fiziksel gerçekleşme sağlandı.



Yeni Asır


Geri Dön