03 / 05 / 2024

Binance’dan Rusya değerlendirmesi: Yaptırımlar kripto paralarla mı atlatılacak?

Binance’dan Rusya değerlendirmesi: Yaptırımlar kripto paralarla mı atlatılacak?

Rusya, Ukrayna’ya gerçekleştirdiği askeri harekat sebebiyle sert ekonomik yaptırımlarla karşılaşırken, kripto dünyasından konuya ilişkin ilk değerlendirme yapıldı. 



BİNANCE’DAN AÇIKLAMA

Binance sözcüsünden Reuters’a gerçekleştirilen duyuruda, “Milyonlarca masum kullanıcının hesabını tek taraflı olarak dondurmayacağız. Kriptonun amacı dünya genelindeki insanlara daha geniş bir finansal özgürlük sunmaktır” açıklamasına yer verildi.

Binance tarafından dün Ukrayna’ya 10 milyon dolar tutarında insani yardım yapılacağı belirtilmişti. Aynı zamanda Ukrayna, savunmasını finanse etmek amacıyla kripto para aracılığıyla bağış alıyor.

Binance’dan Rusya değerlendirmesi: Yaptırımlar kripto paralarla mı atlatılacak?

Batı tarafından Rusya’nın küresel finansal sistemden dışlanmasına sebebiyle hayata geçirilen yaptırımlarının ardından kripto paraların bir seçenek şekline gelip gelemeyeceği gündeme gelmişti.

Geçten hafta sonu ABD ve AB, Rus bankalarının dünya piyasalarında havale gerçekleştirmesini ve finansal işlemde bulunmasına engel olmak amacıyla “SWIFT /BIC” sistemine dahil olmamasına karar verdi. Ek olarak Rusya Merkez Bankası'nın ve Rus oligarkların yurt dışındaki finansal varlıklarının da dondurulması kararı alındı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön