03 / 05 / 2024

Binance’dan Rusya değerlendirmesi: Yaptırımlar kripto paralarla mı atlatılacak?

Binance’dan Rusya değerlendirmesi: Yaptırımlar kripto paralarla mı atlatılacak?

Rusya, Ukrayna’ya gerçekleştirdiği askeri harekat sebebiyle sert ekonomik yaptırımlarla karşılaşırken, kripto dünyasından konuya ilişkin ilk değerlendirme yapıldı. 



RUSYA’DA KRİPTO ÇOK YAYGIN

Merkezi Londra'da olan bir risk danışmanlık şirketi AnotherDay yöneticisi Marlon Pinto da bankacılıktaki  güvensizlikten dolayı kriptoların Rusya’daki finansal sistemde yer alan payının diğer pek çok ülkeden daha büyük olduğuna dikkat çekti.

Bir Rus hükümeti raporunda belirtilenler kapsamında, Rus vatandaşlarının açtığı 12 milyonu aşkın kripto para cüzdanı bulunduğu ve ülke genelindeki kripto para hacminin de 23 milyar dolar seviyesinde olduğu tespit edildi.

Binance’dan Rusya değerlendirmesi: Yaptırımlar kripto paralarla mı atlatılacak?

Blok zincir analiz firması Elliptic’in verilerine göre, küresel finans piyasalarına erişimine kısıtlama getiren Amerika Birleşik Devletleri'nin katı yaptırımlarıyla karşılaşan İran, yaptırımların atlatılması amacıyla kripto para madenciliğini ön plana çıkardı. Bunların yanı sıra, küresel finansal güçlerin yaptırımlarıyla karşı karşıya akalan diğer ülkelerden Kuzey Kore, Venezuela gibi yerlerde de kripto teknolojisinin yoğun olarak kullanıldığı öngörülüyor.

Yine de mevcut küresel bankacılık sisteminde yer alan Rus işlemlerinin büyüklüğü dikkate alındığında finansal sistemde kullanılan kripto paraların payının şu an için yetersiz olduğu belirleniyor. Bu payda ne oranda bir yükseliş olacağı ise kesin belirtilemiyor. 

Diğer taraftan, Binance, yaptırımların odağı olan Rus müşterilerinin hesabını işleme kapatacağına ancak Rus vatandaşların hepsinin hesaplarını dondurmayacağının altını çizdi.

Bitcoin atağa geçti! 41 bin doları gördü!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin'de zaman daralıyor! Dikkat! Dip geliyor mu?

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız kirayı ödemiyorsa...

Erken emeklilik için SGK'dan yeni formül açıklandı! İşte ayrıntılar...

Elektrik faturalarında yeni tarife! 32 milyon aboneyi kapsıyor!

Doğalgaza yüzde 18 zam geldi! İşte yeni tarife tablosu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön