09 / 05 / 2024

Binanız çürük diye üzülmeyin! Çürük binalara faizsiz konut kredisi! İşte şartlar!

Binanız çürük diye üzülmeyin! Çürük binalara faizsiz konut kredisi! İşte şartlar!

Binanız çürük çıktı diye üzülmeyin. Faizsiz konut kredisi alabilirsiniz. İşte belirlenen şartlar!



10 YIL GERİ ÖDEMELİ 1 MİLYON TL FAİZSİZ KREDİ İMKANI!

İBB tarafından geçtiğimiz haftalarda duyurusu yapılan proje için, kentsel dönüşüm kapsamında konutlarını yenilemek isteyenlere üst sınırı 1 milyon TL olacak şekilde kredi olanağından yararlanabilecek. Kredinin geri ödenmesi ise en çok 10 yıla yayılabileceği kararına varıldı.

Kredi kullanmak isteyen vatandaşlara hane gelirinin asgari ücretin iki katını geçmemesi gerekmektedir. İBB, proje için toplama bakıldığı zaman 2,9 milyar TL'lik bir bütçeye yer verildi. Bu bütçeyle bir sene içerisinde 14 bin 77 konutun dönüştürülmesi amaçlanıyor.

BİNASI DÖNÜŞÜMDE OLANLARA AYLIK 4 BİN 500 TL KİRA YARDIMI YAPILACAK!

İstanbul genelinde binalarda hızlı bir tarama testleri yapan İBB, yüksek risk taşıyan 318 bina için harekete geçti. Bu binalarda oturanlara kiracı ve mülk sahibi ayrımı yapılmadan 4 bin 500 TL kira yardımı gerçekleştirecek. Kiracılarda bu destek de 12 ay, maliklerde 18 ay olacak.

İBB'nin faizsiz bir şekilde konut kredisinden yararlanmak için istanbulyenileniyor.com web sayfası üzerinden başvuru yapmanız ve binanızın KİPTAŞ tarafından incelemesinden sonra dönüşüme onay vermesi gerekiyor. binatespiti.ibb.istanbul internet sitesinden başvuruları alınan binaların sağlamlık testi yani karot testi ise ücretsiz yapılmaktadır. Öncelikli olarak da depreme karşı riskli yapı grupları ele alınmaktadır.

BİNA YENİLEME BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

İstanbul'da risk altındaki konut stokunun güvenli ve depreme dayanıklı bunun yanında çevre ile dost yapılara dönüştürülmesi için çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ'ın paydaşı olduğu 'İstanbul Yenileniyor' platformu, olası bir Marmara Depremi'ne karşı dayanıksız olan yapının yenilenmesinde yardımcı ve yol gösterici olmayı amaçlanıyor.

  • İlk etapta vatandaşların başvurusunun olumlu değerlendirilmesi için kriterler başvurulan parselin; Özel mülkiyette yer alması durumuna bakılmaktadır,
  • Bu konutların 1999 yılı öncesinde yapılmış olmalıdır,
  • Yapının ve üzerinde bulunduğu parsel bu kriterleri sağlıyorsa başvuru sekmesinde ilgili alanları doldurmak gerekiyor. Başvurunun olumlu değerlendirilmesi ve sürecin ilerlemesi için bu kriterlere bakılmaktadır

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön