28 / 04 / 2024

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...



Gerçek kişilere, sıfır ya da ikinci el konut alımlarının finanse edilmesi için sağlanan destek konut kredisi olarak tanımlanıyor. Konut kredisi kapsamında ofis/iş yeri kredisi, arsa kredisi, kentsel dönüşüm kredisi ve konut geliştirme kredisi gibi alt türler yer alıyor. Herhangi bir gayrimenkul satın alma amaçlarına yönelik olarak bu imkanlardan yararlanılıyor.

İkinci El Konut Kredisi, hem 2'nci el evler için hem de sıfır evler için alınabiliyor. Sıfır konutlar için de ikinci el konutlar için de konut kredisi koşulları da faiz oranları da aynı oluyor. 

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

KREDİ NOTU DÜŞÜK OLANLAR KONUT KREDİSİ KULLANABİLİR Mİ?

Kredi başvurularının onaylanması kredi notuna bağlı olarak farklılık gösteriyor. Konut kredisi için net olarak bir alt sınır belirlenmese de kredi notunun 1500’ün üzerinde olması durumunda zorlanmadan kredi kullanılabiliyor. 

Kredi notunun bankanın kredi vermek için belirlediği aralıkta olmadığı durumda kredi çekebilecek miktar ve kişiye sağlanan faiz oranı değişiklik gösterebilir. Konut kredisi çekmek için satın alınacak evin kat mülkiyeti ya da kat irtifakı tapusu olması gerekiyor.

Konut kredisi çekebilmek için öncelikle belgelenebilir bir gelir belgesi ve en az 3 ay devam eden sigortanın olması gerekiyor. Bunun yanı sıra kredi notunun da bankanın kredi vermek için belirlediği aralığın içinde olması şartı bulunuyor. 

Kredi notu, ev kredisi alabilme ihtimalini etkilediği kadar bankanın kişiye sunacağı faiz oranını da etkiliyor. Bankaların açıkladığı düşük faiz oranları özellikle kredi notu en yüksek olan müşteriler için geçerli oluyor.

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR:

Banka    Konut Kredisi
ING    %2,94
Garanti BBVA    %3,72
Akbank    %2,99
VakıfBank    %2,79
Halkbank    %2,79

Dolar yükseliyor! Dövizciye gitmeden önce herkes baksın! 28 Eylül 2023 dolar/TL kuru

TOKİ'den Kayserililere büyük müjde! Yeni proje için tarih belli oldu!

Emekli maaşıyla 2018'de 8.1 gram altın alınıyordu, şimdi 4.3 gram altın alınabiliyor! Emekli maaşları eridi! 


Geri Dön