06 / 05 / 2024

Emekli maaşıyla 2018'de 8.1 gram altın alınıyordu, şimdi 4.3 gram altın alınabiliyor! Emekli maaşları eridi! 

Emekli maaşıyla 2018'de 8.1 gram altın alınıyordu, şimdi 4.3 gram altın alınabiliyor! Emekli maaşları eridi! 

En düşük emekli maaşını yeterli bulmayan emekliler dört gözle beklerken, emekli maaşının 2018'den bu güne kadar nasıl eridiği de ortaya çıktı. İşte ayrıntılar ve rakamlar...



Emekli maaşları ile ilgili tartışmalar devam ediyor. En düşük emekli maaşını yeterli bulmayan emekliler, yeni yapılacak zam düzenlemesini dört gözle bekliyor. 

Açıklanan rakamlara göre, Yeni Ekonomi Modeli’nin devreye alındığı 2018'de en düşük emekli maaşı 1.578 Türk Lirası'ydı ve bu para ile 8.1 gram altın alınabiliyordu. 

Bugün ise en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu. Fakat bu parayla, bugün yalnızca 4.3 gram altın alınabiliyor. Yani emekli maaşlarında 3.8 gram altın kaybı oldu. 

Emekli maaşıyla 2018 de 8.1 gram altın alınıyordu, şimdi 4.3 gram altın alınabiliyor! Emekli maaşları eridi! 

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KARŞISINDA DA ERİDİ

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, konuya ilişkin konuştu ve açıklamasında "Sadece altın gramajı üzerinden maaş belirlense bugün en düşük emekli maaşı 14 bin TL olurdu" ifadelerine yer verdi. 

7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının, 11 bin 402 lira olan asgari ücretten de düşük kaldığını dile getiren Evrim Karakoz, "Emekli maaşları sadece altın fiyatları karşısında değil, asgari ücret karşısında da eridi" şeklinde konuştu. 

Emekli maaşıyla 2018 de 8.1 gram altın alınıyordu, şimdi 4.3 gram altın alınabiliyor! Emekli maaşları eridi! 

EMEKLİ MAAŞ DÜZENLEMESİ BİR AN ÖNCE MECLİS'E GELMELİ

Açıklamasında "Temmuz ayında kamu çalışanlarına 8 bin 77 lira seyyanen ve yüzde 17.55 zam yapan iktidar, emeklilere ise sadece yüzde 25 zam verdi" diye konuşan CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, emekli maaşlarının derhal Meclis'e getirilmesi gerektiğini vurguladı. 

2001 yılında en düşük emekli maaşının asgari ücretten yüzde 51,42 daha yüksek olduğuna dikkat çeken Evrim Karakoz, "Emekli maaşları ilk defa 2016'da asgari ücret karşısında geriledi" dedi ve o tarihten beri geride kaldığının altını çizdi. 

Karakoz, "O tarihten bu yana asgari ücretin gerisinde kaldı. En düşük emekli maaşı alan 9 milyon kişinin maaşına, temmuzda hiç zam yapılmadı" dedi ve emeklilerin maaş beklentileri ile ilgili çalışmanın bir an önce TBMM'ye getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Emekliye ara zam yapılacak mı? En düşük emekli zammında son durum ne? SSK, Bağkur emeklileri hemen bakın!

Öğretmen, hemşire, polis, doktor, mühendis maaşları tam bu kadar olacak! Memurlara flaş rakamlar! Son dakika! 

Vergisiz alınabilecek bilgisayarlar listelendi! Öğrencilere 5.500 TL indirimli ÖTV ve KDV'siz bilgisayar modelleri...

Otomobil piyasasında daralma bekleniyor! Vatandaşın araba alabilmesi için bu iki şarttan birinin olması gerekiyor!


Geri Dön