06 / 05 / 2024

Binanızda ortak alan varsa dikkat! Siz de risk altında olabilirsiniz...

Binanızda ortak alan varsa dikkat! Siz de risk altında olabilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların ortak alanlarında yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bir okuyucusu, binalarının ortak alanından doğalgaz borusu geçirmek amacıyla imar affına başvuru yapıldığını ve boru hattı çalışmalarına başlandığını aktardı. Belediyeye şikayette bulunduğunu belirten okuyucu, yapı kayıt belgesinin alınmış olması sebebiyle bir yaptırım olmadığını dile getirdi. Okuyucu, bu duruma karşı ne yapabileceğini sordu. 

***

Binanızda ortak alan varsa dikkat! Siz de risk altında olabilirsiniz...

"İmar affı denilen hadise, herkesin istediği gibi imara aykırı işlem yapıp bununla başkalarını mağdur etme serbestisi değildir" diye konuşan Tamer Heper, affın yasaya aykırı inşaatı şimdiden affet, sonrasında ben gerekeni yaparım anlamına gelmediğine de dikkat çekti. Doğalgaz geçirme girişiminin riskli bir işlem olduğunun altını çizen Tamer Heper, bunun bir proje kapsamında yapılmasının gerekli olduğunu aktardı. 

Bunun yapılabilmesi için gayrimenkuldeki bütün kat maliklerinin izninin gerektiğini belirten Heper, "Dolayısıyla yapılan boru döşeme işleminin yasal olduğu iddia olunamaz. Üstelik yapı kayıt belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilir" açıklamasında bulundu. 

Heper, müdahalenin engellenmesi talepli bir dava açılmasının sonuca ulaştıracağını vurguladı. 

Konut sitelerinde oturanlar dikkat! Şikayet edebilirsiniz...

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...

Halası vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Konut sitelerinde oturanlara şok! Bunu yapmayın! Yasal değil...


Geri Dön