04 / 05 / 2024

Bingöl engelsiz şehir oluyor!

Bingöl engelsiz şehir oluyor!

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl' de üstyapı çalışmaları kapsamında üst geçitlere 6 tane panoramik asansör yapılacağını ifade ederek, ''Bingöl engelsiz şehir olacaktır.'' dedi...




Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Üstyapı çalışmaları kapsamında üst geçitlere 6 tane panoramik asansör yapılacağını ifade ederek, ''Bingöl'ün engelsiz şehir olacaktır.'' dedi.


Karayolları tarafından yapılan üst geçitler, yapılan protokolle Bingöl Belediyesi'ne devredildi. Üstyapı çalışmaları kapsamında 'Engelsiz Şehir' sloganı ile çalışmalar yapan Bingöl Belediyesi, Karayolları tarafından yapılan üst geçitlere engelli vatandaşların kullanımı için 6 tane panoramik asansör yerleştiriyor.


Yapılan çalışmaların bitmesi ile birlikte Bingöl'ü 'Engelsiz Şehir' haline getireceklerini söyleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, ''Üstyapı çalışmaları kapsamında Elazığ-Bingöl-Muş Karayolu'nda kurulan üst geçitlere engellilerin rahat kullanımı için 6 tane panoramik asansör yerleştiriyoruz. 8 kişilik panoramik asansörlerin taşıma kapasitesi 630 kilogram. Mahallelerimizdeki kaldırımları kilitli parke taşı ile döşüyoruz. Kaldırımları engellilere uygun hale getiriyoruz. Üstyapı çalışmalarımızda 'Engelsiz Şehir' sloganı ile yola çıktık. 6 kavşakta görme engelliler için uyarılı yeni trafik sinyalizasyon sistemi kuruyoruz. Ayrıca nüfusun yoğun olduğu kaldırımlarda görme engelliler için iz yolu yapılacak. Rabia Parkı'nda engelli vatandaşlarımız için engelli çocuk oyun grubu kurduk. Bingöl çok sayıda engelli vatandaşımızın yaşadığı bir şehir olarak bu engelini de aşmış olacak.'' diye konuştu.


Objektif Haber


Geri Dön