17 / 05 / 2024

Binlerce bankacı işsiz kalıyor! İşten çıkarmalar ne kadar sürecek? 

Binlerce bankacı işsiz kalıyor! İşten çıkarmalar ne kadar sürecek? 

Belirsizlik bankaları da zora soktu. Ekonomik faaliyetlerdeki baskı nedeniyle Wall Street'te başta satın almalar ve halka arzlar gibi sermaye piyasası faaliyetleri azalma gösterirken ABD'nin büyük bankaları maliyetleri azaltmak için çalışanlarını işten atıyor.



Çalışanlarının rakiplerine gitmesini önlemek amacıyla 2020-2021 arasında cömert teklifler sunan bankalar, sermaye piyasası sektöründeki durgunluğun düşünülenden daha uzun sürmesi nedeniyle yatırım bankacılarıyla yollarını ayırıyor. Sadece büyük ABD bankalarında bu yıl 11 bin çalışanın işini kaybettiği kayıtlara geçerken, insan kaynakları uzmanları, yıl sonuna kadar ülkedeki büyük bankalarda işine son verilen çalışan sayısının 15 bine ulaşacağını tahmin ediyor. İş piyasasının şu anda 15 yıldır olmadığı kadar zor olduğunu belirten insan kaynakları uzmanlarına göre, boş pozisyonlar artık otomatik olarak doldurulmuyor. 

Binlerce bankacı işsiz kalıyor! İşten çıkarmalar ne kadar sürecek? 

Goldman Sachs'ın gelecek haftalarda üst düzey bankacıların pozisyonları da dahil olmak üzere yaklaşık 250 kişiyi işten çıkarabileceği tahmin ediliyor. ABD'li büyük bankalardan Morgan Stanley 3 bin kişiyi ya da iş gücünün yüzde 5'ini işten çıkaracağını mayıs ayında duyurdu. Bank of America da haziran sonuna kadar 4 bin çalışanını işten çıkarmayı planladığını açıkladı.

Büyük bankalardan Citigroup ise haziran sonuna kadar başta yatırım bankacılığı ve perakende olmak üzere 5 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını ilan etti. Bankanın Finans Direktörü Mark Mason kemer sıkma önlemlerine, zayıf işlerin yanı sıra bankanın daha az çalışanla idare etmesini sağlayan teknolojik gelişmeleri gerekçe gösterdi.

Moody's’ten 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ‘ciddi zorluk’ uyarısı!

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

 


Geri Dön