02 / 05 / 2024

Binlerce öğrencinin gözü asgari ücretteki artışta

Binlerce öğrencinin gözü asgari ücretteki artışta

Çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimle ilgili işverenlere verilen devlet desteği asgari ücrete gelecek zamla birlikte artacak. Meslek lisesi öğrencileri, çıraklar, kalfalar ve mühendislik fakültesi öğrencileri bu haberi bekliyor.



Asgari ücret kulislerde konuşulduğu gibi 9 bin liraya çıkarsa en düşük çıraklık maaşı 1350 lira olacak. Kalfalık ücreti ise 4500 liraya çıkacak.   Mesleki eğitim gören, staj yapan öğrencilerin işletmesinde bu eğitimi tamamlamasını sağlayan işverenlere devlet desteği 2022-2023 eğitim yılında da devam edecek. Asgari ücrette beklenen artış binlerce öğrencinin alacağı çıraklık ücretini de artıracak. Dünya Gazetesi'nden Tuğrul Belli çıkarlık eğitimi ile ilgili devlet desteklerini ve mesleki eğitim alan öğrencilerin aldığı ücretleri kaleme aldı.

Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin ücretlerinin tamamı işverenlere, destek olarak verilecek. Diğer eğitim kurumlarında / okullarda öğrenim gören ve işletmelerde staj yapacak öğrencilere ise işletmedeki çalışan sayısına göre devlet desteği tutarı değişecek. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre, aday çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere yapılacak ödemeler asgari ücretin net tutarının en az yüzde 30, mesleki eğitim merkezinde ise 12. sınıf öğrencisi olup kalfalık yeterliliğini kazanmış öğrencilere yapılacak ödemeler asgari ücretin en az yüzde 50 oranları olarak belirlenmişti.

2022 çıraklık ücretleri ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön