29 / 04 / 2024

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, bir emeklinin maaşının artık ev kirasına yetmediğini belirtti. İşte Köksal'ın konu ile ilgili o açıklaması...



Milyonlarca emekli 7 bin 500 TL maaş ile geçinmeye çalışıyor. Ancak emeklilerin maaşlarının yetersiz olduğu sık sık gündeme geliyor. – Türkiye Büyük Millet Meclisinin 38’inci Birleşiminde de emekliler konuşuldu. 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşüldüğü birleşimde emeklilerin ev kiralarını ödeyemediklerini gündeme getirdi. 

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

YAŞLI BAKIM EVİ ÜCRETLERİ, EV KİRALARINDAN BİLE FAZLA 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, yaptığı açıklamasına eğitim konusundan başladı. Köksal, "Çocukları koruyamamakta, karanlıkta okula yollamakta mahiriz. Çocukları karanlıkta okula göndermek güneşten ve kahvaltıdan kesmektir, gelişim bozukluğunun ve stresin temelidir. Bu ülkede çocuklar beslenme çantalarında yiyecek olmadığı için karınlarını suyla doyuruyorlar Sayın Bakan, veriler ortada" diye konuştu. 

Açıklamasının devamında yaş almış vatandaşlar için açılan yaşlı bakım evlerinde de sıkıntılar olduğunun altını çizen Avukat Burcu Köksal, "Bir kere bu evlerin ücretleri konut kiralarından bile daha pahalı" ifadelerini kullandı. 

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

BİR EMEKLİ MAAŞINA BİR KİRALIK EV

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, emekli vatandaşların kiralarını ödeyemeyediğine dikkat çekerek, "En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL. Beş sene önce asgari ücretin 2 katı olan emekli aylığı bugün neredeyse asgari ücretin yarısı kadar" şeklinde konuştu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, enflasyonun yüzde 61,9 olduğuna, ancak ENAG'a göre bu rakamın yüzde 129 olduğuna vurgu yapan Burcu Köksal, "İşte, emekliler TÜİK’e göre maaş alıp ENAG’a göre harcama yapıyorlar" bilgilerini verdi. 

Köksal, bir konut kirasına bir emekli maaşının hayal olduğuna ancak şimdi ise bunun gerçekleştiğine dikkat çekti ve "Artık emeklilerin aylıkları ev kirasına bile yermiyor" dedi. 

Köksal, söz konusu açıklamasını, emekli vatandaşların kiralarını ödeyemediği için sokaklarda yatıp kalktığını söyleyerek tamamladı. 

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

Bunların yanı sıra, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulundu ve otomotivde birinci ve ikinci el piyasasında, emlak piyasasında, kiralarda yüzde 20-25 civarında bir düşüş olduğunu belirtti.

Ayrıca, gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı da konut kiralarında gerilemenin başladığına dikkat çekerken, İstanbul'da da düşüşlerin başladığını vurguladı. 

Hattat Holding'ten Büyükçekmece'ye dev yapay ada projesi! 1.730 rezidans ve 390 odalı otel yapılacak!

Canlı altın fiyatları: 18 Aralık Pazartesi altın fiyatları ne kadar oldu? Altın yatırımcıları dikkat!

Konutta finansmana fon çözümü! Uzmanlar uyardı: Mağduriyet yaratabilir!

Milletvekilinden '4 aile bir evde oturacak duruma geldi' çıkışı: 7.500 ile 11.402 TL arasında kiralık ev var mı?


 


Geri Dön