28 / 04 / 2024

Bir zam daha! Fiyatı duyanın ayakları geri gidiyor

Bir zam daha! Fiyatı duyanın ayakları geri gidiyor

Türkiye'de en sevilen sokak lezzetlerinden biri olan kokorece büyük zam geldi. İstanbul'da yarım ekmek kokoreç 45-55, çeyrek ise 35 lira. 



25 senedir kokoreç işletmecisi olan Adnan Atalay, “Kokoreçe yüzde 50 oranında zam gelmiş durumda. 3 senede gelecek zam bir yıl içinde geliyor. Satışlarımız yarı yarıya düşmüş durumda. Çeyreği 35 liraya, yarım kokoreç ise 50 liraya vermekteyiz. Kokoreççilik bizde baba mesleği ancak hiç böyle bir dönem görmemiştik” sözlerine yer verdi. 

İşletmeci Mehmet Üresin ise, “Yarım ekmek kokoreç 55 lira, çeyrek ise 35 lira oldu. İnsanlar artık fiyatlarını sorarak satın alıyor. Müşterilerimizde yüzde 40 azalma olmuş durumda” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön