23 / 07 / 2024

Bireysel emeklilik ölünce kime kalır? Bireysel emeklilik parası nasıl alınır? Bireysel emeklilik nasıl iptal edilir?

Bireysel emeklilik ölünce kime kalır? Bireysel emeklilik parası nasıl alınır? Bireysel emeklilik nasıl iptal edilir?

Bireysel emekliliğe dair merak edilen bazı huşular bulunmaktadır. İşte sorulardan bazıları ve onların yanıtları!




BİREYSEL EMEKLİLİK HERKES YAPABİLİR Mİ?

Bireysel emeklilik sistemine herkes katılım sağlayabilir. 25 Mayıs 2021 tarihinde yürürlüğe giren düzenleme ile beraber artık fiil ehliyeti bulunmayan kişiler de yasal temsilcileri aracılığı ile bireysel emeklilik sisteminin avantajlarından yararlanabiliyor.

BİREYSEL EMEKLİLİK ÖLÜNCE KİME KALIR?

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde vefat teminatı bulunmaz. Ama katılımcının sözleşme süresi içerisinde vefat etmesi halinde, birikimleri, devlet katkısı ve getirilerinin tümü, var ise emeklilik sözleşmesinde belirtilen lehtarlara ya da kanuni varislerine ödenmektedir.

BİREYSEL EMEKLİLİK PARASI NASIL ALINIR?

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde biriken paranız varsa sistemde yazan sigorta şirketi ile iletişime geçerek biriken paranızı kolay bir şekilde almak için talepte bulunabilirsiniz. BES'te biriken paranızı alabilmek için e-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapılmaz.

BİREYSEL EMEKLİLİK NASIL İPTAL EDİLİR?

Halk Bank

  • Halkbank bireysel emeklilik iptalini istiyorsanız, 444 44 00 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Ziraat Bankası

  • Ziraat bankasında bireysel emeklilik işlemleri hakkında detaylı bilgiler için ise 0850 202 20 numarasını aramanız gerekir. BES iptal iletişim numarasını arayarak bireysel emeklilik iptal talebinizi belirtebilirsiniz.

İş Bankası

  • İş bankası bireysel emeklilik sistemini iptal ettirmek isteyen vatandaşlar, 0850 724 55 00 numaralı çağrı merkezini aramaları gerekmektedir. Bu şekilde telefon aracılığı ile bireysel emeklilik sisteminin iptal ettirilmesi mümkün olabilmektedir.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön