29 / 04 / 2024

Bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Alınan bir kararla BES için yeni bir düzenleme gerçekleştirildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının yatırıldığı fonların borsaya yatırılabilecek kısmı arttırıldı. Alınan karar, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Bireysel Emeklilik Sistemi olarak bilinen BES’te devlet katkısı fon portföyünün değerlendirileceği yatırım enstrümanlarında düzenleme yapıldı. Yapılan söz konusu düzenleme, Resmi Gazete’ de yayımlandı. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısının yatırıldığı fonların boşaya yatırılabilecek kısmı yüzde 10 oranında yüzde 30 oranına çıkartıldı.

Bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Bunun yanında, Bireysel Emeklilik Sistemi için bir yeni düzenleme daha gerçekleştirildi. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde tek hisseye yatırım tavanı yüzde bir oranından yüzde beş oranına yükseltildi. Resmi Gazete’ de yayımlanan ve hemen ardından yürürlüğe giren Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısı hakkında yönetmelikte yapılan değişiklik ile nakden ödenen devlet katkılarının değerlendirilmesindeki pay oranlarında düzenleme gerçekleştirildi.

İşte düzenleme ile ilgili tüm merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön