14 / 05 / 2024

Bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Alınan bir kararla BES için yeni bir düzenleme gerçekleştirildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının yatırıldığı fonların borsaya yatırılabilecek kısmı arttırıldı. Alınan karar, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE YENİ DÜZEMLEME

Yapılan yeni düzenleme çerçevesinde; önceki uygulamada nakden ödenen devlet katkısı fon portföyünün asgari yüzde 70’inin Türk Lirası cinsinden borçlanma araçlarında, gelir ortaklığı senetlerinde ya da kira sertifikalarında değerlendirilmesine yönelik maddede yapılan düzenleme ile söz konusu oran yüzde 30 oranına indirilerek bu kısmın; BIST 30, BIST likit banka, BIST banka dışı likit 10 ve BIST katılım 30 endeksleri ile BIST 100, BIST sürdürülebilirlik endeksi, BIST kurumsal yönetim endeksi ve Borsa İstanbul tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylar da değerlendirilmesi hüküm altına alındı.

Bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

MENKUL KIYMETLERDEKİ PAY YÜZDE 15’E DÜŞÜRÜLDÜ

Söz konusu konuda yapılan bir diğer düzenleme ise şu şekilde oluştu: Nakden ödenen devlet katkısı fon portföyünün; borsada işlem gören ve bankalar tarafından çıkarılan borçlanma araçları, kaynak kuruluşu bankalar olan varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarında ya da Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş derecelendirme kuruluşları tarafından yatırım yapılabilir seviyeye denk gelen derecelendirme notuna sahip teminatlı menkul kıymetlerle varlık ya da ipoteğe dayalı menkul kıymetlerde değerlendirilmesindeki pay ise yüzde 20’den yüzde 15’e indirildi.

Deprem sonrası herkes bunu yapmaya başladı! Eğer siz de yapmazsanız binanız yıkılabilir!

Altında nokta atışı yapan ünlü ekonomistten altına ilişkin kıyamet senaryosu! O tarihte 2 bin TL olacak!

Tapusu olanlar dikkat! Bunu yapmayanlar kafasını duvara vuracak! Son tarih resmen açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön