19 / 05 / 2024

Bireysel iflas dalgası kapıda 4 milyon 147 bin kişi yasal takibe düştü

Bireysel iflas dalgası kapıda 4 milyon 147 bin kişi yasal takibe düştü

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkez'inin açıkladığı verilere göre borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen vatandaşın sayısı 4 milyon 147 bin 977'ye ulaştı. Öte yandan takipteki krediler hariç bireysel kredi kullanan kişi sayısı 1.6 milyon kişi artarak 36.1 milyon kişiye ulaştı.



Bireysel kredi ve bireysel kredi kartı borcunu ödeyememiş kişi sayısı Mayıs 2022 itibarıyla 4 milyon 147 bin 977'ye ulaştı. Ayrıca uzun vadeli ve küçük taksitli borç kapama kredileri tüketicilerin ilk tercihi olurken, bunun yerini artık anlık küçük ihtiyaçları karşılayan limitler aldı.

Risk Merkezi nisan ayı raporuna göre, takipteki krediler hariç bireysel kredi kullanan kişi sayısı son bir yılda yaklaşık 1.6 milyon kişi artarak 36.1 milyon kişiye ulaştı. Borçlu kişilere ait ortalama kredi bakiyesi ise 31 bin 500 TL'ye çıktı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön