22 / 07 / 2024

Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet!

Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet!

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, deprem bölgesi Antakya'da incelemeler yaptı. Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet...




BM, depremlerin son yüzyılda bölgede yaşanan en kötü olay olduğunu duyurmuştu

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile katıldığı Kahramanmaraş'taki Afet Koordinasyon Toplantısından sonra önemli açıklamalar yapmıştı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Griffiths, "asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin bu bölgede son yüzyılda yaşanan en kötü olay olduğunu söylemişti.

Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet!

Kahramanmaraş ile çevre şehirlerde yaşanan şoke edici görüntülerden ve bölgede etkilenen depremzedeleri görmekten dolayı derin bir üzüntü duyduğunu dile getiren Griffiths, "Depremin merkezi üssü olan bu yerde pazartesi yaşanan (depremler) son yüzyılda bölgede meydana gelen en kötü olay." demişti.

Açıklamasında dünyada 100'den fazla ülkenin deprem nedeniyle Türkiye'ye yardım gönderdiğini, birçok ülkenin de enkazlar altında kalanları kurtarmak amacıyla arama kurtarma faaliyetlerine katıldığını hatırlatan Griffiths, fakat bundan daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu da vurgulamıştı.

İstanbul'da tsunami riski var mı?

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Uzmanlardan ‘depremzede’ için hukuki yol haritası! 30 yıl geçse de konut sahibi dava açıp hakkını arayabilir!


Geri Dön